دلایل رایج ناباروری خانم‌ها

maryam01
اختلالات مربوط به تخمک‌گذاری شایع‌ترین دلیل عدم موفقیت لقاح بوده و 30 درصد مشکلات ناباروری خانم‌ها به این اختلالات مربوط است. خوشبختانه در حدود 70 درصد موارد می‌توان مشکل را با کمک داروهایی مانند کلومیفن و منوتروپین برطرف نمود. دلایل عدم تخمک‌گذاری می‌توانند به نحو زیر طبقه‌بندی شوند: 1- مشکلات هورمونی این مشکلات رایج‌ترین عامل عدم تخمک‌گذاری هستند. موفقیت فرآیند تخمک‌گذاری به توازن بین هورمون‌ها و تعامل آن‌ها وابسته بوده و هر اختلالی در این جریان می تواند منجر به تعویق تخمک‌گذاری شود. سه منشاء اصلی این مشکل عبارتند از عدم تولید تخمک‌های بالغ ناشی از وجود نداشتن فولیکو‌ل‌های طبیعی، کارکرد غیرطبیعی هیپاتالاموس و نقص در غده‌ی هیپوفیز.

اختلالات مربوط به تخمک‌گذاری شایع‌ترین دلیل عدم موفقیت لقاح بوده و 30 درصد مشکلات ناباروری خانم‌ها به این اختلالات مربوط است. خوشبختانه در حدود 70 درصد موارد می‌توان مشکل را با کمک داروهایی مانند کلومیفن و منوتروپین برطرف نمود. دلایل عدم تخمک‌گذاری می‌توانند به نحو زیر طبقه‌بندی شوند:
1- مشکلات هورمونی
این مشکلات رایج‌ترین عامل عدم تخمک‌گذاری هستند. موفقیت فرآیند تخمک‌گذاری به توازن بین هورمون‌ها و تعامل آن‌ها وابسته بوده و هر اختلالی در این جریان می تواند منجر به تعویق تخمک‌گذاری شود. سه منشاء اصلی این مشکل عبارتند از عدم تولید تخمک‌های بالغ ناشی از وجود نداشتن فولیکو‌ل‌های طبیعی، کارکرد غیرطبیعی هیپاتالاموس و نقص در غده‌ی هیپوفیز.
2- آسیب دیدن تخمدان‌ها
صدمات جسمی وارده به تخم‌دان‌ها می‌توانند باعث عدم تخمک‌گذاری شوند. برای مثال انجام چندین جراحی یا یک جراحی تهاجمی برای کیست تخمدان‌های ممکن است موجب آسیب دیدن کپسول تخمدان شده و در نتیجه عدم بلوغ فولیکول‌ها و تخمک‌گذاری شود.
3- یائسگی زودهنگام
توقف تخمک‌گذاری و شروع یائسگی در برخی از خانم‌ها قبل از سن معمول اتفاق می‌افتد. این امر در خانم‌هایی که فعالیت‌های ورزشی بسیار سنگین انجام می‌دهند و برای مدت طولانی وزن کمی داشته‌اند شایع‌تر است. همچنین عوامل ژنتیکی نیز ممکن است در این مشکل نقش داشته باشند.
4- مشکلات مربوط به فولیکول
سندرم «unruptured follicle» به معنای حالتی است که در آن فولیکول طبیعی بوده و حاوی یک تخمک است اما فولیکول شکاف نخورده و در نتیجه تخمک داخل فولیکول باقی می‌ماند.
 مشکلات مربوط به لوله‌های فالوپ
حدود 25 درصد موارد ناباروری مربوط به بیماری‌های لوله‌ی فالوپ است. شدت این مشکلات می‌تواند در حدود چسبندگی خفیف تا انسداد کامل لوله‌ متغیر باشد. برای درمان مشکلات مربوط به لوله‌های فالوپ عموماً از جراحی استفاده می‌شود که به لطف میکروجراحی و لیزر با موفقیت 30 درصدی همراه است. البته برخی از عمل‌ها نیز در 65 درصد موارد موفقیت‌آمیز هستند. برخی از مشکلات مرتبط با لوله‌های فالوپ عبارتند از عفونت، بیماری‌های شکمی، سابقه‌ی جراحی و چسبندگی لوله، حاملگی نابجا و در موارد نادر بیماری‌های مادرزادی.
(منبع: medicinenet)

مهم‌ترین عامل در درمان ناباروری چیست؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ