کهیر شامل جوشها – یعنی نقاط و لکههای برجستهی قرمز و سفید- است که هر کدام ظرف چند ساعت از بین میرود و جوشهای تازه جایگزین آنها میشود. این جوشها معمولا توأم با خارش و درد بوده و یا ممکن است احساس سوزش به همراه داشته باشد. در اکثر موارد آنها با هم و در قالب تورم در بخشهای مختلف بدن (به شکل آنژیوادما یا همان ورمهای عمیق زیرپوستی) خصوصا روی صورت، دستها و پاها بیشتر از نقاط دیگر رخ میدهد. از طرفی کهیر بسیار شایعتر است، در اکثر افراد سریعا ظاهر میشود و ممکن است در برخی موارد شدید بوده و گاهی هم مشکلاتی به همراه داشته باشد.
در برخی موارد کهیر ممکن است به خاطر آلرژی باشد اما در حقیقت، آلرژی دلیل عمدهی کهیر محسوب نمیشود. کهیرهای تنی میتواند به خاطر واکنش به عوامل مختلفی نظیر فشار، گرما یا سرما رخ دهد. این نوع کهیر ظرف ۳۰ دقیقه تا یک ساعت از بین میرود. در برخی موارد (مثلا ۲۰ درصد) دلیل آن ممکن است آلرژی نسبت به غذا، دارو و یا سایر موادی باشد که فرد مصرف کرده یا با آن در تماس بوده است. تست آلرژی خون و آزمایشهای پوستی در این افراد معمولا منفی است. در این بیماران، کهیر ممکن است به اشکال دیگر شیوع پیدا کرده و زیاد شود، از جمله:
۱. تأثیرات فیزیکی مانند گرما، سرما، فشار، ورزش و غیره.
۲. به خاطر یک سری داروهای خاص مانند آسپیرین، کدئین و مسکّنهای مربوطه، ایبوپروفن و یا سایر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، داروهای مربوط به فشار خون
۳. به خاطر خوردن برخی مواد افزودنی شیمیایی به غذا (مانند رنگیزهها و مواد نگهدارنده)
۴. به ندرت و در قالب اختلالی به نام «التهاب رگ کهیری»، «اریتم (پوستسرخی) چندشکلی» و سایر بیماریهای شایع.
(منبع: mayoclinic)
درمان کهیر مزمن چگونه ممکن است؟