حملات صرع به علت بروز اختلال در فعالیت الکتریکی مغز رخ میدهند. این حملات انواع مختلفی دارند. هر یک از ما به طور بالقوه در معرض خطر حملات صرع قرار داریم. حملات صرع با غش کردن که به علت تشنج پدید میآید، تفاوت دارند. در ادامه، به بررسی انواع مختلف صرع پرداخته و ویژگیهای مختص به هر یک از آنها را عنوان میکنیم.
صرع انواع مختلفی دارد، اما تمام آنها به علت تشنج در مغز رخ میدهند. برخی از انواع تشنج مانند صرع به نظر میرسند، اما در مغز رخ نمیدهند. برخی از انواع صرع به علت قند خون پایین (هیپوگلیسمی) و یا بروز تغییر در عملکرد قلب پدید میآیند. برخی از کودکان نوپا، در آب و هوای بسیار گرم دچار تشنج ناشی از تب میشوند. این تشنج نیز با حملات صرع تفاوت دارد.
مغز از میلیونها سلول عصبی (یا نورون) تشکیل شده است که نحوه تفکر، حرکت و احساس ما را کنترل میکنند. سلولهای عصبی با رد و بدل کردن سیگنالهای الکتریکی به یکدیگر این کار را انجام میدهند. اگر این سیگنالها مختل شوند و یا سیگنالهای زیادی در یک برهه از زمان رد و بدل شوند، فرد دچار تشنج خواهد شد (که به عنوان حملات صرع نیز شناخته میشود).
مغز توابع مختلفی دارد. خلق و خو، حافظه، حرکت، آگاهی و حواس انسان توسط مغز کنترل میشوند. در صورت بروز تشنج تمام این توابع مختل خواهند شد. تشنج باعث آشفتگی و سردرگمی شده و آگاهی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد. این امر موجب میشود که رفتارهای غیر معمول از فرد سر بزند.
(منبع: nhs)
درمان تشنج دوران بزرگسالی با دارو