الو دکتر-حتما توی تاکسی یا مترو و اتوبوس صدای بلند موسیقی توجه شما را جلب کرده، صدایی که از نه از ضبط صوت ماشین بلکه از هندزفری بغل دستی اتان پخش می شود و آن قدر بلند است که همه افراد داخل تاکسی باهم موسیقی را گوش می کنند.اما آیا از مضرات گوش دادن به موسیقی با هندز فری آن هم با صدای بلند خبر دارید؟
دکتر سعید محمودیان رئیس برنامه ملی کنترل ناشنوایی مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش میزان «کمشنوایی زودهنگام جوانان و نوجوانان»، نسبت به استفاده از وسایلی نظیر «هندزفری» هشدار می دهد.
به گزارش الو دکتر رئیس برنامه ملی کنترل ناشنوایی وزارت بهداشت درباره علت افزایش کمشنوایی در گروههای سنی جوانان و نوجوانان به ایسنا گفت: در گروه سنی نوجوانان و جوانان کمشنوایی به درجات مختلف در حال افزایش دو برابری است چراکه این عارضه درجات مختلفی دارد و فرد زمانی متوجه میشود که کمشنوایی باعث کمشدن ارتباط اوبا محیط اطراف شده و به نوعی پیرگوشی زودهنگام اتفاق افتاده است.
استفاده از هندزفریها با صدای بلند، میزان شنوایی را در فرد به طور مرتب کم میکند و سلامت گوش را به خطر میاندازد.
به گزارش الو دکتر از ایسنا محمودیان با اشاره به دوبرابر شدن کمشنوایی در دوره پیشدبستانی، درباره علت آن گفت: عفونتها یا التهابات گوشی که بالاترین آمار را در دنیا از جمله ایران دارند، یکی از عوامل خطر دو برابر شدن کمشنوایی در گروه سنی پیش از دبستان است. در این نوع التهابها، کودک تب ندارد اما افت شنوایی پیدا میکند که در بیشتر موارد پدر و مادرها متوجه این اتفاق نمیشوند و باعث اختلال در گفتار و آموزش میشود.استفاده نادرست از برخی وسایل مثل اسباببازیها، هندزفریها، هدفونها و هر وسیلهای که صداساز باشد، شنوایی کودکان را به خطر میاندازد.
محمودیان همچنین استفاده نادرست و خودسرانه از داروهایی مثل آنتیبیوتیکها یا مسکنها و … را بدون دستور پزشک، عامل مهمی در بروز کمشنوایی عنوان کرد.
منبع ایسنا