نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهند که افزایش فعالیتهای جسمی میتواند از خطر پیشرفت دیابت بارداری به دیابت نوع ۲ بکاهد.
دیابت بارداری به معنی عدم تحمل به گلوکز است که در دورهی بارداری اتفاق میافتد. حدود یکسوم خانمهای دارای دیابت نوع ۲ که در سنین باروری هستند سابقهی دیابت بارداری دارند.
رواج دیابت نوع ۲ در سراسر جهان در حال افزایش است، بنابراین تشخیص دیابت بارداری از لحاظ شناسایی ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ و تلاش برای پیشگیری از آن اهمیت مییابد.
برای پیشگیری از پیشرفت دیابت بارداری به دیابت نوع ۲، محققان باید عوامل مشکلساز قابل تغییر در افرادی که در خطر ابتلا به این بیماری هستند را شناسایی کنند. محققان پیشتر به این نتیجه رسیده بودند که رژیم غذایی سالم با احتمال کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ در خانمهای دارای سابقه دیابت بارداری مرتبط است.
گلیسمیک ممکن است از طریق فعالیت جسمی تنظیم شود که این موضوع برای کاهش و ثابت نگاه داشتن وزن نیز مفید خواهد بود، از اینرو محققان میخواستند بدانند که آیا فعالیت جسمی میتواند از دیابت نوع ۲ پیشگیری کند یا ابتلا به آن را به تعویق اندازد.
محققان اطلاعات ۴.۵۴۵ خانم دارای سابقهی دیابت بارداری طی سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۷ را بررسی نمودند. اطلاعات مربوط به فعالیتهای جسمی و فعالیتهای بدون تحرک مانند تماشا تلویزیون نیز جمعآوری شد. در این گروه ۶۳۵ خانم دچار دیابت نوع ۲ شدند.
محققان به این نتیجه رسیدند که به ازای هر ۱۰۰ دقیقه فعالیت جسمی با شدت متوسط یا ۵۰ دقیقه فعالیت جسمی شدید در هفته ۹ درصد از احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ کاسته میشود.
همچنین مشخص شد احتمال دیابت نوع ۲ خانمهایی که فعالیتهای جسمی با شدت متوسط خود را تا ۱۵۰ دقیقه در هفته افزایش داده بودند یا در هفته ۷۵ دقیقه فعالیت جسمی شدید داشتند ۴۷ درصد کمتر بود.
(منبع: NHS)
جلوگیری از دیابت بارداری با تغییر رژیم غذایی