زمانی که نوزادان دچار تب شدید شده و تشنج میکنند، والدین وحشت زده به طور معمول آنها را به بخش اورژانس میبرند. جایی که کارکنانش ارزیابیهای خود را غالبا با انجام پونکسیون کمری (کشیدن مایع نخاع) آغاز میکنند تا احتمال ابتلای نوزاد به مننژیت باکتریایی را بررسی کنند. محققان بیمارستان کودکان بوستون در یکی از بزرگترین مطالعاتی که تا به امروز انجام گرفته است، به این نتیجه رسیدند که انجام پونکسیون کمری در نوزادانی که تب و تشنج ساده دارند، ضرورتی ندارد. یافتههای این مطالعه در شماره جدید نشریه متخصصین اطفال منتشر شده است.
تب و تشنج ساده که به طور معمول بیش از ۱۵ دقیقه به طول نمیانجامد و تا ۲۴ ساعت آینده تکرار نمیشود، یکی از مشکلات شایع در نوزادان و کودکان خردسال است که بر ۲ تا ۵ درصد از کودکان ۶ ماهه تا ۵ ساله اثر میگذارد. به گفته امیر کیمیا، رئیس بخش اورژانس کودکان و نویسنده اصلی این مطالعه، روزانه حداقل یک مورد از این کودکان به بخش اورژانس آورده میشوند. زمانی که کودک برای اولین بار دچار تب و تشنج میشود، والدین به وحشت افتاده و فورا با ۹۱۱ تماس میگیرند.
آکادمی متخصصن اطفال آمریکا در بیانیهای عنوان کرده است که انجام پونکسیون کمری در کودکان ۱۲ تا ۱۸ ماهه و نوزادان ۶ تا ۱۲ ماههای که از تب و تشنج رنج میبرند، یک امر ضروری است. اما زمانی که امیر و همکارانش نمودار پزشکی ۷۰۴ نوزاد تحت معاینه در بخش اورژانس کودکان را بررسی کردند، به هیچ موردی از ابتلا به مننژیت باکتریایی در این دو گروه سنی برنخوردند.
(منبع: medicinenet)
افزایش احتمال بروز تشنج ناشی از تب در صورت استفاده از واکسن ترکیبی