ورزش و تصلب شرایین

maryam01
آترواسکلروز یا تصلب شرایین زمانی رخ می‌دهد که رسوبات چربی یا پلاک‌ بر دیواره‌ شریان‌ها انباشته می‌شوند. ورزش یکی از بهترین روش‌های درمان و یا پیشگیری از تصلب شرایین است.

آترواسکلروز یا تصلب شرایین زمانی رخ می‌دهد که رسوبات چربی یا پلاک‌ بر دیواره‌ شریان‌ها انباشته می‌شوند. پلاک‌ها به تدریج ضخیم‌تر شده و شریان‌ها را مسدود می‌کنند. دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سن بالا، چاقی، سوابق خانوادگی در قبال بیماری‌های قلبی و مصرف دخانیات، خطر ابتلا به این عارضه را افزایش می‌دهند. ورزش یکی از بهترین روش‌های درمان و یا پیشگیری از تصلب شرایین است.
خطرات سبک زندگی بی‌حرکت
داشتن یک زندگی پر جنب‌وجوش نقش بسزایی در درمان و پیشگیری از تصلب شرایین دارد. انجام تمرینات ورزشی به همراه تغییر رژیم غذایی به پاکسازی شریان‌ها کمک کرده و از تصلب شرایین جلوگیری می‌کند. به گزارش نهاد ملی قلب، ریه و خون، تغییر سبک زندگی می‌تواند تنها راه درمان آترواسکلروز باشد. ورزش به کاهش فشار خون و سطح کلسترول کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد. ورزش کردن به شما کمک می‌کند وزن خود را کم کنید و از تصلب شرایین در امان باشید.
آثار ورزش
بر اساس یافته‌های محققان دانشکده پزشکی هاروارد، فعالیت‌های بدنی باعث افزایش تولید اکسید نیتریک در شریان‌ها می‌شوند. اکسید نیتریک موجب بهبود گردش خون شده و از اختلالات ناشی از آترواسکلروز جلوگیری می‌کند. تمرینات ورزشی با ایجاد سلول‌های جدید در دیواره شریان‌ها، سلول‌های سالخورده را جایگزین کرده و سلول‌های آسیب‌دیده را ترمیم می‌کنند. به گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، ورزش کردن از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند آترواسکلروز می‌کاهد.
بسیاری از فعالیت‌های بدنی با تصلب شرایین مقابله می‌کنند. به عنوان مثال، باغبانی یکی از ورزش‌های هوازی مناسب است. شرکت در کلاس‌های رقص و بازی‌های محلی مانند فوتبال نیز آثار قابل توجهی دارد.
(منبع: medicinenet)

تاثیر رژیم غذایی پرچرب بر خطر ابتلا به تصلب شرایین

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ