صبحانه مناسب برای کودکان مبتلا به بیش‌فعالی

maryam01
یک رژیم غذایی سالم و صبحانه‌ای که فاقد محرک‌های اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی است جزئی مهم از یک برنامه‌ی درمانی جامع بوده و در برخی از افراد می‌تواند در بروز و شدت علائم این اختلال مستقیماً تأثیرگذار باشد.

اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی (ADHD) یکی از مشکلات رایج بین کودکان و بزرگسالان است. افراد دارای این اختلال عصب‌شناختی دچار ‌کم‌توجهی، بیش‌فعالی یا هر دو هستند. یک رژیم غذایی سالم و صبحانه‌ای که فاقد محرک‌های اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی است جزئی مهم از یک برنامه‌ی درمانی جامع بوده و در برخی از افراد می‌تواند در بروز و شدت علائم این اختلال مستقیماً تأثیرگذار باشد.
مهم‌ترین وعده‌ی غذایی
صبحانه برای همه‌ی افراد وعده‌ی غذایی مهمی است، اما برای آنانی که به اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی دچار هستند عاملی بسیار مهم است که در توانایی تمرکز و توجه کردن فرد موثر خواهد بود. فراهم کردن صبحانه‌ای که مواد مغذی مورد نیاز کودک را برای چندین ساعت تأمین می‌سازد برای والدین کودکان دارای این اختلال از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تحقیقات نشان می‌دهند کودکانی که به طور منظم صبحانه می‌خورند بهتر توجه می‌کنند، بیش‌فعالی و مشکلات رفتاری کمتری دارند، در ریاضیات و قرائت نمرات بهتری می‌گیرند و سطح اضطراب و افسردگی آن‌ها کمتر است.
علل اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی
عوامل متنوعی می‌توانند به این اختلال کمک کنند و این عوامل باید هنگام انتخاب صبحانه مد نظر قرار گیرند. مشکلات مرتبط با متابولیسم نظیر هیپوگلیسمی واکنشی یا هایپرانسولینمی واکنشی می‌توانند موجب کاهش قند خون و تحریک علائم اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی شوند. علاوه بر این حساسیت یا آلرژی به مواد غذایی نیز می‌توانند باعث بروز علائم این اختلال شوند.
برخی از مواد غذایی که ممکن است باعث بروز علائم اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی شوند:
•غذاهای فرآوری شده
•غذاهای دارای مواد افزودنی یا رنگ
•مواد خوراکی دارای گلوتن از قبیل پاستا و نان گندم
•محصولات لبنی
•شیرین کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام
•شکر و مواد غذایی شیرین
صبحانه‌ی افراد دچار اختلال بیش‌فعالی کم‌توجهی باید همواره دارای پروتئین باشد. هضم و تبدیل پروتیئن به قند خون چند ساعت طول می‌کشد. به همین دلیل پروتیئن ماده‌ی مغذی مناسبی برای تثبیت قند خون و به حداقل رساندن علائم اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی است. افراد دچار این اختلال علاوه بر پروتئین باید از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند میوه‌های تازه، سبزیجات و غلات کامل نیز به مقدار کافی استفاده کنند.
(منبع: webmd)

علائم اختلال بیش‌فعالی در دختران

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ