همیشه این جمله مشهور چارلی چاپلین را به خاطر داشته باشید: «خندیدن دوای درد آدمی است». باور به این که خندیدن اثرات درمانی دارد، به زمانهای قدیم باز میگردد؛ از دیرباز، جوامع مختلف به این مسئله باور داشتهاند. از آن زمان تا کنون، خندیدن در اشکال مختلف مانند یوگای خنده و باشگاه خنده به عنوان یک داروی طبیعی مورد استفاده قرار گرفته است تا به مردم انرژی مثبت داده و دردهای آنها را تسکین دهد.
مطالعات روانشناختی نشان میدهند که کودکان گروه سنی ۴ تا ۵ سال در روز به طور متوسط ۴۰۰ تا ۵۰۰ مرتبه میخندند؛ در حالیکه این میزان برای بزرگسالان تنها ۱۴ تا ۱۵ بار است. دنیای امروز دنیای رقابت است. مردم در زمینههای مختلف به معنای واقعی کلمه با هم در رقابت هستند. به گفته دکتر راهول چاندوک، روانپزشک، زندگی در شهرهای بزرگ به یک زندگی آشفته و رو به بنبست تبدیل شده است. مسئلهای که با افزایش استرس روزانه و تضعیف سلامت روانی مردم همراه بوده است.
خندیدن چطور به انسان کمک میکند؟
خندیدن سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث انتشار اندورفین یا «هورمون خوش خلقی» میشود. اندورفین با افزایش اکسیژن مغز باعث بهبود جریان خون در بدن میشود. علاوهبراین، فشار خون را کاهش داده و به سلامت قلب کمک میکند. محققان بر این باورند که خندیدن باعث کاهش استرس و التهاب عروق میشود. همچنین سطح کلسترولهای خوب را افزایش میدهد. مطالعات نشان میدهند که خندیدن، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در زنان یائسه را کاهش میدهد.
(منبع: mayoclinic)
روزی ۱۵ دقیقه با صدای بلند بخندید تا از بیماریهای قلبی در امان بمانید
مهرناز زاوه
مطالعات روانشناختی نشان میدهند که کودکان گروه سنی ۴ تا ۵ سال در روز به طور متوسط ۴۰۰ تا ۵۰۰ مرتبه میخندند؛ در حالیکه این میزان برای بزرگسالان تنها ۱۴ تا ۱۵ بار است.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟