تحقیقات نشان میدهد خندیدن در لحظات نامناسب و بیموقع میتواند نشانهی هشداردهندهای از یک بیماری تهدیدکننده باشد. در واقع به نظر میرسد ارتباطی بین تغییر در شوخ طبعی و زوال عقل وجود داشته باشد. در همین زمینه محققان با خانوادههای ۴۸ بیماری که مشکل زوال عقل داشتند صحبت کردند.
نتایج نشان داد بیمارانی که زوال عقلی دارند صراحتا و بدون رودربایستی در زمانهای نامناسب و بیموقع میخندند. چنین لحظاتی میتواند شامل تماشای اخبار از تلویزیون دربارهی بلایای طبیعی و یا دیدن صحنهی پارک نادرست یک ماشین باشد. یکی از بستگان این بیماران میگوید: وقتی آسیب شدیدی دیده بودم٬ او داشت بلند میخندید.
یکی دیگر از نزدیکان فردی که زوال عقل دارد مینویسد: من آسم دارم و زمانی که دارم به سختی نفس میکشم این باعث خندهی او میشود. تحقیقات نشان میدهد بیمارانی که دچار زوال عقل هستند تمایل بیشتری دارند تا به تپقهای دیگران و اشتباهات لپی آنها بخندند.
تغییر در حس شوخطبعی خصوصا در دو نوع زوال عقل بسیار شایع است: «پیشانی-گیجگاهی» و «معنایی» که به خاطر آن افراد بیمار توانایی انجام فعالیتهای اجتماعی خود را از دست میدهند. البته بخشی از این علائم در بیماران آلزایمری هم دیده میشود. با این حال هنوز تحقیقات بیشتری باید در این زمینه و به منظور تشخیص دقیقتر علائم این بیماری انجام شود.
(منبع: mayoclinic)
خندیدن بیموقع نشانه ابتلا به کدام بیماری است؟
مهرناز زاوه
تحقیقات نشان میدهد خندیدن در لحظات نامناسب و بیموقع میتواند نشانهی هشداردهندهای از یک بیماری تهدیدکننده باشد.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟