بر اساس یافتههای به دست آمده از تحقیقات جدید، دخترانی که از مادران ۳۰ ساله و مسنتر متولد میشوند، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند. این مسئله در مورد پسران صدق نمیکند. به گفته جسیکا تیرن از دانشگاه وسترن استرالیا، نتایج به دست آمده نشان میدهند که سن بالای مادران به بروز علائم افسردگی، اضطراب و استرس در دختران آنها منجر خواهد شد. زنان باردار شرکتکننده در این مطالعه از سال ۱۹۸۹ تا سال ۱۹۹۱ تحت بررسی قرار گرفتند. از شرکتکنندگان خواسته شد که اطلاعات روانشناختی و جمعیتی خود را ارائه کنند. در ادامه، فرزندان آنها نیز در سنین مختلف و در طول ۲۳ سال تحت ارزیابی روانی قرار گرفتند.
محققان سطح علائم افسردگی، اضطراب و استرس را در هزار و ۲۰۰ نفر از فرزندان مورد مطالعه تحت بررسی قرار دادند. افراد حاضر در مطالعه به طور میانگین ۲۰ سال سن داشتند. سپس، نتایج به دست آمده از فرزندان با سن والدینشان به هنگام تولد مورد مقایسه قرار گرفت. دخترانی که مادرانشان به هنگام زایمان ۳۰ تا ۳۴ سال سن داشتند، از سطح استرس بالایی برخوردار بودند. دخترانی هم که مادرانشان به هنگام زایمان بالای ۳۵ سال سن داشتند، در مقایسه با دخترانی که مادرانشان زیر ۳۰ سال بودند، از سطح استرس، افسردگی و اضطراب بالاتری برخوردار بودند. پنج درصد از مادران مورد مطالعه زیر ۲۰ سال سن داشتند؛ جالب است بدانید که فرزندان آنها مشکلی به لحاظ استرس و اضطراب نداشتند. سن پدران در زمان تولد نیز اثر چندانی بر عوامل تحت بررسی نداشته است. به علاوه، پسران نیز تحت تاثیر سن والدین قرار نداشتند. این مطالعه در مجله روانشناسی منتشر شده است.
(منبع: medicinenet)
آیا مادران میتوانند باعث بروز افسردگی در دختران خود شوند؟
مهرناز زاوه
بر اساس یافتههای به دست آمده از تحقیقات جدید، دخترانی که از مادران ۳۰ ساله و مسنتر متولد میشوند، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟