اگر مشکل وزن ندارید، اما نابارور هستید، بهتر است عادات غذایی خود را تغییر دهید تا از تغییرات احتمالی آن بهرهمند شوید. اخیرا محققان دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد یافتههای مطالعات خود را که روی بیش از ۱۸ هزار زن در یک دوره ۸ ساله انجام گرفته بود، منتشر کردند. محققان در این مطالعات به دنبال آن بودند که ببینند آیا رژیم غذایی بر توانایی باردار شدن این زنان اثر میگذارد یا خیر.
یافتههای به دست آمده از این مطالعات نشان میدهند زنانی که غذاهای حاوی چربیهای ترانس، پروتئینهای حیوانی و کربوهیدرات میخورند، در مقایسه با سایر زنان بیشتر دچار اختلالات تخمکگذاری میشوند. مشکلات تخمک گذاری در ۲۰ درصد از زنانی که به دنبال بارداری هستند، موجب ناباروی میشود. محققان بر این باورند که اکثر این موارد با تنظیم یک رژیم غذایی سالم و تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری هستند.
این یافتهها تنها مختص زنانی است که مشکلات تخمکگذاری دارند و تمام زنان نابارور را شامل نمیشود. با این حال، یافتههای به دست آمده نکات کلیدی بسیاری را در اختیار زنان قرار میدهد:
•تغییر منابع پروتئینی: گوشت گاو، گوشت خوک و یا گوشت مرغ (پروتئینهای حیوانی) را با منابع حاوی پروتئینهای گیاهی، مانند لوبیا و غلات پخته شده جایگزین کنید. وقتی ۵ درصد از کل کالریهای دریافتی از پروتئینهای گیاهی باشد، خطر ابتلا به ناباروری ناشی از اختلالات تخمک گذاری به میزان ۵۰ درصد کاهش مییابد.
•مصرف فرآوردههای لبنی با چربی بالا: هر قدر محصولات لبنی کم چرب کمتری مصرف کنید، بیشتر در معرض خطر ابتلا به ناباروری ناشی از تخمکگذاری قرار خواهید گرفت. سعی کنید هر روز یکی از محصولات لبنی کم چرب را با یک محصول پرچرب مانند شیر پرچرب جایگزین کنید.
•مصرف ویتامینها را فراموش نکنید: یافتههای به دست آمده نشان میدهند زنانی که به طور منظم مکملهای آهن و مولتی ویتامینهای حاوی فولیک اسید مصرف میکنند، کمتر دچار ناباروری ناشی از اختلالات تخمک گذاری میشوند.
(منبع: thehealthsite)
مواد غذایی موثر بر روند تخمک گذاری
مهرناز زاوه
اگر مشکل وزن ندارید، اما نابارور هستید، بهتر است عادات غذایی خود را تغییر دهید تا از تغییرات احتمالی آن بهرهمند شوید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟