تحقیقات جدید نشان میدهد که میتوان با داشتن یک شیوهی زندگی سالم و پرتحرک به لحاظ فیزیکی، بر فعالیت ژنهای چاقی موروثی غلبه کرد. همانطور که میدانید چاقی، نوعی نگرانی سلامتی رو به رشد است؛ نتایج مضر سلامتی مرتبط با چاقی شامل آسیبهای روانی، ورم مفاصل و استخوانها، دیابت نوع ۲ ، فشار خون بالا، بیماری قلبی عروقی، سرطان و کوتاه شدن طول عمر از ۸ تا ۱۳ سال خواهد بود.
FTO در واقع میزان شاخص چربی انسان است که قویا با چاقی ارتباط دارد. بالا رفتن این میزان منجر به بروز چاقی در موشها میشود. با این حال، این اجماع نظر وجود دارد که مصرف زیاد انرژی یکی از عوامل مسبب آن محسوب میشود. عوامل همسان همراه با داشتن زندگی بدون تحرک و عوامل محیطی هم این میان نقش مهمی دارند.
در حال حاضر، شواهد حاکی از تعامل محیط زیست-ژن (GEI) در بچهها و بزرگسالان اروپا، آسیای شرقی و آفریقا نشان میدهد وراثتپذیری ثبت شده برای ویژگیهای مرتبط با چاقی میتواند با توجه به عوامل مربوط به شیوهی زندگی مانند فعالیت فیزیکی کاهش پیدا کند.
در همین زمینه محققان اطلاعات مربوط به بیش از ۱۷۴۰۰ نفر را از شش گروه با نژادهای مختلف مورد ارزیابی قرار دادند. سن متوسط شرکت کنندگان ۵۲.۷ سال و از ۱۷ کشور مختلف بود. این تحقیق به مدت سه سال ادامه داشت. آنها در این تحقیق ارتباط بین فعالیت فیزیکی و چاقی را از طریق معیارهای اساسی و دقیق مربوط به فعالیت فیزیکی و شاخص حجم بدن آنها با آخرین شاخص چاقی مورد مقایسه قرار دادند. نتایج نشان می دهد اساسا فعالیت فیزیکی میتواند از میزان تأثیر عوامل ژنتیکی بر شاخص حجم بدن در بزرگسالان کم کرده، و تأثیر ژنتیکی بر FTO یعنی عامل اصلی چاقی را تا ۷۵ درصد را کاهش دهد.
(منبع: medicinenet)
غلبه بر ژن چاقی چگونه ممکن است؟
مهرناز زاوه
تحقیقات جدید نشان میدهد که میتوان با داشتن یک شیوهی زندگی سالم و پرتحرک به لحاظ فیزیکی، بر فعالیت ژنهای چاقی موروثی غلبه کرد.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟