همانطور که در قسمت اول گفتیم ممکن است ناخواسته و از روی عدم آگاهی کاری کنید که بر شیردهیتان تأثیر بگذارد. در اینجا به کارهایی اشاره میکنیم که هنگام شیر دادن به نوزاد نباید انجام دهید.
پستانک
والدینی که ترجیح میدهند برنامه ریزی زمانی برای تغذیهی نوزاد داشته باشند معمولا علائم و نشانههای شیردهی را فراموش کرده و وقتی نوزاد گریه می کند به او پستانک میدهند. این مسئله باعث ایجاد سردرگمی در نوزاد میشود. در واقع نوزاد به شکل متفاوتی پستانک و پستان را میمکد. استفادهی زیاد و طولانی مدت از پستانک باعث میشود که نوزاد تمایل کمتری داشته باشد نوک پستان را بمکد و این یعنی تولید شیر کمتر و کاهش ذخیره شیر در یک بازه زمانی.
اجتناب از شیر دادن هنگام شب
بسیاری از والدین هندی سعی میکنند هنگام شب به خواب نوزاد بیشتر کمک کنند تا آنکه بخواهند به او شیر بدهند. در واقع درمورد میزان ذخیرهی شیر توسط سینههای شما بین دو وعده شیردهی، محدودیت وجود دارد. اگر در طول شب برای مدت طولانی به نوزادتان شیر ندهید، تولید شیر شما کاهش مییابد. همچنین پرولاکتین، هورمونی که با تولید شیر در سینه مرتبط است، هنگام شب بیشتر ترشح میشود و در نتیجه برای برطرف کردن نیازهای کودکتان، شیر بیشتری خواهید داشت. حتی اگر بخواهید به خواب نوزادتان در طول شب کمک کنید، دو تا سه وعده شیردهی باعث میشود در این کار موفقتر باشید. با همهی اینها، هرگز در این کار زیادهروی نکنید.
استرس زیاد
شیر دادن تأثیر آرامبخش و تسکین دهندهای بر مادر دارد، اما افسردگی بعد از زایمان میتواند این مسئله را با چالشهایی مواجه کند. در واقع ممکن است به استرس و تشویش بیانجامد و میزان کلستروم یا آغوز را بالا ببرد. هورمون استرس یعنی کورتیزول از بسیاری جهات بسیار شناخته شده است و در مادرانی که تازه زایمان کردهاند میتواند باعث کاهش میزان شیر شود. بنابراین سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و از استرس به دور باشید تا مواد مغذی لازم به نوزاد برسد.
نادیده گرفتن سلامت خودتان
بسیاری از زنان بعد از زایمان دچار بیماریهایی مانند دیابت، تیروئید، فشارخون بالا و غیره میشوند. اگر این بیماریها در دوران بارداری در شما شدید شود، مقابله با آنها بعد از زایمان برایتان دشوار خواهد شد، مگر آنکه از کمکهای پزشکی استفاده کنید. عدم رعایت سلامت خود یا نادیده گرفتن آن تأثیری منفی و مضر بر میزان شیر شما خواهد داشت.
استفاده از گیاهان خاص
گیاهانی مانند سالویا، پودینا و حتی ترکیب آیورودیک که به خاطر مزیتهایی که برای سلامتی دارند مورد استفاده قرار میگیرند، میتوانند بر میزان شیر شما تأثیر بگذارند. بنابراین در دوران شیردهی، پیش از استفاده از این گیاهان طبیعی حتما با پزشک مشورت کنید.
مصرف زیاد کافئین یا سیگار
کافئین و تنباکو میتوانند تأثیر مضری بر میزان شیر شما داشته باشند. تمام این مواد باعث بروز اختلال در مجاری شیردهی به منظور تولید شیر کافی برای برآوردن نیازهای نوزاد میشوند.
منبع: thehealthsite
کارهایی که در دوران شیردهی به نوزاد نباید انجام دهید-قسمت دوم
مهرناز زاوه
حتی اگر بخواهید به خواب نوزادتان در طول شب کمک کنید، دو تا سه وعده شیردهی باعث میشود در این کار موفقتر باشید. با همهی اینها، هرگز در این کار زیادهروی نکنید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟