مصرف ماهی بیش از سه بار در هفته در دوران بارداری میتواند به بالا رفتن خطر چاقی در دوران بچگی و نیز رشد سریع نوزاد بیانجامد. ماهی، یکی از منابع رایج تماس انسان با مواد آلایندهی آلی است که میتواند باعث بروز اختلال در غدد درون ریز شود و به بروز چاقی منتهی شود. زنان بارداری که بیش از سه بار در هفته ماهی میخورند، در مقایسه با مادرانی که ماهی کمتری میخورند، اغلب بچههایشان شاخص حجم بالاتری در سنین ۲ ، ۴ و ۶ سالگی خواهند داشت. در مقایسه با زنانی که در دوران بارداری تنها یک بار در هفته یا کمتر ماهی مصرف میکنند، زنانی که در دوران بارداری ماهی زیاد مصرف میکنند خطر رشد سریع نوزاد از زمان تولد تا ۲ سالگی در آنها زیاد بوده و علاوه بر آن خطر اضافه وزن و چاقی هم برای بچه در سنین ۴ تا ۶ سالگی وجود دارد.
همچنین اهمیت تأثیر مصرف ماهی در دختران بیشتر از پسران است. آلودگی توسط مواد آلایندهی محیطی در ماهی میتواند گویای ارتباط مصرف زیاد ماهی در دوران بارداری و افزایش چاقی در دوران کودکی باشد. در این رابطه، محققان ۲۶۱۸۴ زن باردار و بچههایشان را در اروپا و ایالات متحده بررسی کردند تا بتوانند ارتباط بین مصرف ماهی و رشد در دوران کودکی و چاقی یا اضافه وزن را بیابند. بچهها تا سن ۶ سالگی مورد بررسی قرار گرفتند. از این بچهها، ۸۲۱۵ نفر (یعنی ۳۱ درصد) از زمان تولد تا دو سالگی رشد سریعی داشتند در شرایطی که ۴۹۸۷ (۱۹.۴ درصد) و ۳۴۷۶ (۱۵.۲ درصد) از آنها در سنین ۴ و ۶ سالگی دچار اضافه وزن یا چاقی شدند.
منبع: prevention
به این دلیل باید مصرف ماهی را در دوران بارداری محدود کنید
مهرناز زاوه
زنان بارداری که بیش از سه بار در هفته ماهی میخورند، در مقایسه با مادرانی که ماهی کمتری میخورند، اغلب بچههایشان شاخص حجم بالاتری در سنین ۲ ، ۴ و ۶ سالگی خواهند داشت.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟