حمیدرضا خرم خورشید، رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت و گو با «سپید»، هدف از برگزاری کنگره را به روز کردن اطلاعات در رابطه با ژنتیک دانست. به روز کردن اطلاعات به دانشجویان، اعضای هیات علمی و پزشکان مربوط است. مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی یکی از توانمندترین گروههای ژنتیکی در مراکز تحقیقاتی است که در سطح جهان شناخته شده است. وی در ادامه در خصوص سخنرانی خود در این کنگره می گوید:
حیطه های اصلی تحقیقات من در علم ژنتیک در مورد آلزایمر و بیماری ریپروداکشن و بیماری هایی است که با تولید نسل ارتباط دارد. آلزایمر جزو بیماری های نوروسایکیاتری است. در رابطه با بیماری ریپروداکشن هم روی عقیمی در مردان و بیماری آندومتریوز در زنان کار می کنم.
در مورد آلزایمر شناسایی ژن هایی که در جمعیت ایرانی موثر است و باعث ایجاد بیماری آلزایمر می شود، مهم است. تاکید اصلی بنده روی سه ترکیبی است که روی یک موش آزمایشگاهی امتحان شده، تا ببینیم، از لحاظ ژنتیکی چه تاثیر بر ژن هایی که در ایجاد آلزایمر دخالت دارد می گذارد.
وی در ادامه افزود: بیماری آلزایمر به دو دسته تقسیم می شود: آلزایمر زودرس و آلزایمر دیررس. نوع زودرس آن کاملا ژنتیکی بوده که 3 درصد کل آلزایمرها را تشکیل می دهد اما 97 درصد آلزایمرها که از سن 65 سالگی به بعد ایجاد می شود آلزایمر زودرس است. که در سنین پایین بروز می کند و کاملا ژنتیک است.
ایشان در مورد اینکه چرا آلزایمر یک بیماری پیشرونده است گفت: در حالت ابتدایی ممکن است که حافظه کوتاه مدت از دست برود. اما از پیشرفت جلوگیری نشود، سایر بخش های حافظه را نیز درگیر خواهد کرد تا جاییکه فرد نام خود و اطرافیان را از یاد برده و همچنین سازو کار بدنش نیز دچار اختلال شده و در نهایت فوت می کند. اما دارو درمانی جلوی پیشرفت این عوامل را می گیرد. این تحقیقات در مرحله آزمایش حیوانی قرار دارد.
در حال حاضر حدود 600 هزار نفر بیمار مبتلا به آلزایمر در ایران وجود دارد.
منبع: روزنامه سپید
آیا آهسته راه رفتن یکی از نشانه های نزدیک شدن به دوران آلزایمر است؟