در قسمت اول نکات قبل از عمل را خواندید و اکنون ادامه مطلب را با هم میخوانیم
خطرات سرکلاژ:
عفونت
آسیب به بافت دهانه رحم
از دست دادن شدید خون
زایمان زودرس
پارگی دهانه رحم در صورت شروع زایمان قبل از زدودن بخیهها
تنبلی تخمدان همان تخمدان پلی کیستیک است؟
تخمدان پلی کیستیک بیماریی است که در اثر به هم خوردن تعادل هورمونی خانمها ایجاد میشود. به همین دلیل قاعدگی خانم با مشکل روبهرو شده و ممکن است به راحتی باردار نشود.
اصطلاح عامیانه برای این بیماری «تخمدان تنبل» است که اصطلاح علمی نیست. باید هشدار داد که اگر تخمدان پلی کیستیک خود را درمان نکنید احتمال دارد به دیابت یا بیماری قلبی مبتلا شوید. البته این بیماری خیلی شایع است و معمولا هم از سنین نوجوانی آغاز میشود.
نقش هورمونها در تخمدان پلی کیستیک
به هم خوردن تعادل هورمونی در بدن بینظمیهای سلسلهواری را پدید میآورد که شرایط بدن را به کلی تغییر میدهند مثلا برهم خوردن تعادل هورمونهای جنسی خانم سبب افزایش چشمگیر هورمونهای مردانه در بدن او شده و در نتیجه تخمکگذاری او متوقف شده، آکنه گریبانش را میگیرد و روی صورت و بدنش موهای مردانه میروید.
علائم تخمدان پلی کیستیک
آکنه
افزایش موهای صورت و بدن (شکم، کمر، سینه)
افزایش وزن و سختی کاهش وزن
قاعدگی نامنظم – کمتر از ۹ قاعدگی در سال یا فقدان کلی آن
کاهش موهای سر
ناباروری
افسردگی
رشد کیستهای متعدد در تخمدان
تشخیص
پزشک معالج برای تشخیص این سندرم در شما از سابقه قاعدگیهایتان میپرسد.
شما را معاینه میکند تا ببیند موهای زائد مردانه، افزایش فشار خون، اضافه وزن دارید یا خیر.
برایتان آزمایش خون تجویز میکند تا میزان قند خون، انسولین و هورمونهای جنسیتان را ارزیابی کند. این آزمایش میتواند مشکلات هورمونی از قبیل بیماریهای تیروئیدی مسبب این مشکل را مشخص کند.
ممکن است برایتان یک سونوگرافی تخمدان هم تجویز شود تا از وجود کیستها اطلاع به دست آید.
درمان تخمدان پلیکیستیک
ورزش کردن منظم، تغذیه سالم و وزن ایدهآل درمانهای کلیدی تخمدان پلیکیستیک هستند. به علاوه پزشک برای متعادلکردن هورمونها برای شما داروهای هورمونی هم تجویز میکند.
یادتان باشد کلسترول و فشار خون نرمال در درمان این بیماری نقشی اساسی دارند. در ضمن اگر سیگاری هستید باید سیگارتان را ترک کنید. قرصهای پیشگیری در منظم کردن قاعدگیها نقش بسزایی دارند و علائمی از قبیل آکنه و موهای زائد را از بین میبرند.
گاهی داروی اسپیرونولاکتون هم برای تکمیل درمان تجویز میشود. در مواردی پزشک قرص قند متفورمین را هم تجویز میکند اما تاکید میشود هیچ یک از این داروها را سرخود مصرف نکنید.
هر ماه ۴ تا ۵ فولیکول در تخمدان رشد میکند و در نهایت یکی از آنها به رشد خود ادامه میدهد و رشد بقیه فولیکولها متوقف میشود. در این مرحله هورمون استرادیول و استروژن که در بدن خانمها ترشح میشوند باید به میزان خاصی برسند تا بتوانند سبب تخمکگذاری شوند اما اگر این هورمونها به مقدار کافی نمیرسد و از یک مقدار ثابت افزایش نمییابد پس تخمکگذاری انجام نمیشود و فولیکول رشد کرده همراه با مایعات داخل تخمدان به کیست تبدیل میشود.
منبع: نی نی بان