تعریف تغذیه صحیح و سالم چیست؟
بنا به گزارش آکاایران : مسعود ترابی, دبیر اجرایی کنفرانس ملی ایمنی غذا در رابطه با تغذیه سالم اظهار داشت: بدون شک چگونگی تغذیه در سلامت و تندرستی انسان به گونه ای مؤثر است که هیچ کس نمی تواند حتی به اندازه ذره ای انکار کند.
تغذیه ای که بر اساس اصول علمی و با در نظر گرفتن تمامی احتیاجات بدن ما تنظیم شده باشد سلامت انسان را تأمین می کند و قوای دفاعی بدن را به صورتی بسیار اساسی و قابل ملاحظه نیز افزایش می دهد.
وی افزود: اگر خلاف این امر واقع شود اثرات بد آن در تمام اعضا و دستگاه های بدن منعکس می شود و باعث از دست رفتن سلامتی جسمی و حتی روحی هر انسانی می شود.
دبیر اجرایی کنفرانس ملی ایمنی غذا اظهار داشت: مهمترین مواد لازم برای بدن،پروتئین ها، هیدرات های کربن، چربی ها، ویتامین ها و مواد معدنی است و تغذیه صحیح در واقع به معنی خوردن و دریافت مقدار لازم و کافی از هر کدام مواد غذایی است.
ترابی افزود: مقدار لازم و کافی غذا یا همان نیازهای تغذیه ای در افراد مختلف با یکدیگر تفاوت دارد و در واقع سن، جنس، میزان فعالیت فرد، شرایط محیطی، سلامتی یا بیماری از عواملی هستند که موجب بروز این تفاوت ها می شود.
وی گفت: غذاهایی که داخل یک گروه قرار می گیرند از ارزش غذایی تقریباً مشابهی برخوردارند و می توان در صورت لزوم آنها را جایگزین یکدیگر کرد مثلاً برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن می توان از شیر، ماست، پنیر و لبنیات به جای یکدیگر استفاده کرد.
نمی توان گروه های غذایی را جایگزین یکدیگر کرد
دبیر اجرایی کنفرانس ملی ایمنی غذا اضافه کرد: باید توجه داشت که نمی توان گروه ها را جایگزین یکدیگر کرد یعنی مصرف سبزیجات را نمی توان جایگزین گوشت، برنج یا غلات کرد. لذا در یک رژیم متعادل روزانه باید نسبت مناسبی از غذاهای موجود از گرو ه های غذایی وجود داشته باشد. مقیاس سنجش، مقدار مورد نیاز مواد غذایی (واحد) است که دارای اندازه تعریف شده است.
ترابی عنوان کرد: به عقیده بسیاری از دانشمندان یک برنامه غذایی خوب و متعادل می تواند علاوه بر افزودن نشاط و نیروی حیاتی عمر انسان را به میزان بسیار قابل توجهی افزایش دهد در حالی که محروم ماندن از مواد غذایی سالم اساس تندرستی را سست می کند و حتی بر روی نسل های آینده انسان تأثیر می گذارد.
وی خاطرنشان کرد: لزوم تغذیه سالم در نتیجه بسیار مهم این است که میزان غذای مصرف شده روزانه در مرحله اول باید نیروی لازم را برای اعمال گوناگون و متنوع بدن تأمین کند. برای مثال حداقل میزان کالری مورد نیاز برای بدن انسان و برای آنکه قلب و مغز از سایر اعضای بدن بتوانند اعمال خود را به درستی انجام دهند در حدود 1500 کالری است.
واضح است که این میزان لازم بوده اما به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی کافی نیست چرا که انرژی مورد نیاز برای کارهای عضلانی روزانه و قرار گرفتن در برابر سرما و گرما رشد و بسیاری از اعمال دیگر نیاز به انرژی بیشتری نسبت به انرژی اولیه دارد.
منبع: آکاایران
لینک مرتبط: توصیه دکتر مائو به خوردن وعدههای غذایی منظم و به موقع
وعده های نامنظم غذایی شما را لاغر می کند؟