در حوزه بهداشت و سلامت ماهواره‌ها چه تاثیری گذاشته اند؟!

jalalvand
سال‌هاست که داروهای مختلفی از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شوند که با ارائه تلفن‌های تماس در ایران به‌دنبال جذب مشتری برای فروش اقلام دارویی خود هستند که نه ترکیبات آن مشخص است و نه تأییدیه وزارت‌بهداشت و سازمان‌های دارویی جهان را دارند.

بسیاری از محصولات دارویی، آرایشی و بهداشتی در داخل کشور و در کارگاه‌های زیرزمینی تهیه می‌شوند و به‌علت اینکه نمی‌توانند مجوز از وزارت بهداشت دریافت و در کشور تبلیغ کنند متوسل به شبکه‌های ماهواره‌ای برای تبلیغ محصولاتشان می‌شوند.

لذا با توجه به تحقیقات انجام گرفته توسط صاحب‌نظران عرصه رسانه و پزشکی، تأثیرات مخرب ماهواره‌ها در حوزه بهداشت و سلامت جامعه را می‌توان به موارد زیرتقسیم‌بندی کرد:

۱- معرفی و تبلیغ انواع داروهای غیرمجاز و تقلبی و نیز کالاهای قاچاق بهداشتی و آرایشی که مجوزها و استانداردهای مراجع رسمی و مراکز معتبر پزشکی و دولتی را ندارند و مصرف آن برای مردم مضر و یا دارای عوارض ناخوشایند است.

۲-تجویز نسخه‌های عمومی و کلی برای مصرف دارو، مواد و وسایل و انواع رژیم‌های غذایی و… برای مردم بدون توجه به وضعیت و ویژگی‌های جسمانی و روانی آنان.

۳-جابه‌جایی مرجعیت بهداشت و سلامت مردم از متخصصان و پزشکان و منابع و رسانه‌های تخصصی حوزه پزشکی و سلامت به تولید‌کنندگان و عرضه‌کنندگان داروها و کالاهای پزشکی که با استفاده از مجاری و شیوه‌های تبلیغات بازرگانی جدید، برای ایجاد و گسترش بازارهای فروش برای خود هستند در حالی که براساس قوانین، تبلیغات دارویی در رسانه‌های عمومی منع قانونی دارد و اطلاع‌رسانی درباره آنها باید در مجلات و نشریات پزشکی و با ذکر ترکیبات و عوارض داروی مورد نظر و مواردی به غیراز تبلیغ دارو باشد.

۴ترویج اعتیاد به مواد‌مخدر با تبلیغ سهل و فوری بودن درمان آن و با حذف کاذب نگرانی از اعتیاد

 ۵-تبلیغ نادرست درمان انواع نقص‌ها از جمله کوتاهی قد و ریزش مو که با مصرف داروهایی در اسرع وقت به درمان منجر می‌شود، به این ترتیب علاوه بر عوارض خطرناک ناشی از مصرف این داروها، ناکامی و سرخوردگی و ناامیدی از زندگی نیز در بین مصرف‌کنندگان به‌ویژه خانم‌ها و جوانان به‌وجود می‌آید.

۶پوشش حمایتی و رسانه‌ای از بازار قاچاق توزیع دارو و کالا که منجر به رونق و گسترش کسب و کار غیرقانونی و مضر در جامعه می‌شود.

۷تضعیف نهادها و سازمان‌های کنترل‌کننده کیفیت و صادرکننده مجوزهای رسمی پزشکی و دارویی با تبلیغ برجسته‌سازی‌ و تبلیغ اخذ مجوز داروهای مورد تبلیغ از مراجع و مراکز آمریکایی و اروپایی

۸معرفی و تبلیغ انواع داروها و مکمل‌های غذایی برای حفظ سلامت و تقویت جسمی و جنسی بدون اخذ مجوز و تأییدیه‌های رسمی و معتبر از مراجع و مراکز پزشکی و بهداشتی که برای مصرف‌کنندگان آنها زیان‌ها و خطرهایی را به‌دنبال دارد.

۹ایجاد بلوغ زودرس در کودکان و نوجوانان با پخش تصاویر مستهجن و غیراخلاقی یکی از مخرب‌ترین اثرات تبلیغات دارویی و بهداشتی ماهواره‌هاست.

منبع:همشهری آنلاین

لینک مرتبط: وزارت ارشاد با تبلیغات ماهواره ای کذب چه می‌کند؟

راست و دروغ تبلیغات ماهواره ای را بدانید!(قسمت اول)

راست و دروغ تبلیغات ماهواره ای را بدانید!(قسمت دوم)

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ