حسین حجازی متخصص پوست در رابطه با چهارشنبه آخر سال و خطراتی که ممکن است آتشبازی برای پوست به همراه داشته باشد، اظهار کرد: استفاده از مواد آتشزا حتی در صورتی که کاملاً مراقبت انجام گیرد، هرگز به طور کامل ایمن نیست. هر ساله شاهد حوادثی در ایام چهارشنبه سوری از جمله سوختگیهای شدید، از دست دادن چشم یا پاره شدن پرده گوش هستیم.
وی با تأکید بر این که باید از حمل مواد آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداً خودداری شود، بیان کرد: هیچ گاه مواد آتش بازی را در ظروف شیشهای یا فلزی نباید قرار داد، زیرا در صورت انفجار ذرات شیشه یا فلز، به اطراف پرتاب می شود و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.
این متخصص پوست ادامه داد: در زمانی که سطح پوست دچار سوختگی سطحی شود اولین اقدام اورژانسی که میتوان انجام داد این است که عضوی از بدن را که دچار سوختگی سطحی شده است زیر شیر آب سرد بگیریم و سپس گاز وازلین را روی آن بگذاریم.
وی افزود: بلافاصله نیز باید فرد حادثه دیده را که دچار سوختگی شده به اورژانس برسانیم و این مسئله را باید به یاد داشت که در سوختگیهای سطحی آب سرد درد را التیام میبخشد.
متخصص پوست پس از هشدار به هموطنان به ویژه جوانان و نوجوانان در رابطه با مراسم چهارشنبه آخر سال ادامه داد: متاسفانه سوختگی در صورتی که به صورت عمقی باشد سطح پوست را به صورت کامل تخریب میکند و این مسئله عوارض روحی و روانی برای فرد به همراه دارد چرا که ظاهر آن ها را تحت تاثیر قرار میدهد.
حجازی تاکید کرد: استفاده از ترقه و آتشبازی علاوه بر سوختگی پوست ممکن است به بینایی آسیب برساند و حتی کوری فرد را به همراه داشته باشد، البته این مسئله به شدت حادثه و فاصله انفجار بستگی دارد.
متخصص پوست گفت: شایعترین حادثهای که در چهارشنبه سوری رخ می دهد، سوختگی درجه یک یا سطحی است ولی سوختگی های درجه دو یا شدید و درجه سه یا شدیدترین نوع سوختگی نیز در حوادث چهارشنبه سوری، زیاد دیده می شود.
منبع: فارس