چگونه لباس نوزاد خود را حرفه ای بشوئیم و نگهداریم! (قسمت دوم)

jalalvand
برای پاک کردن لکه از روی لباس نوزاد باید ابتدا آنها را با آب سرد بشویید.بسیاری از لکه ها مخصوصا لکه شیر اگر زود شسته شوند، به راحتی با آب از بین می روند.پزشکان توصیه می کنند برای پاک کردن لکه های لباس نوزاد از ملایم ترین محصولات استفاده کنید، نه از نرم کننده و محصولاتی که حاوی رنگ و عطر هستند و مراقب هر نوع نشانه حساسیت باشید.

لطفا ابتدای مطلب را در چگونه لباس نوزاد خود را حرفه ای بشوئیم و نگهداریم! (قسمت اول) بخوانید.

● لکه های چرب و روغنی

درصورت ریختن روغن بچه، کرم و پماد روی لباس نوزاد ،ابتدا مقدار اضافی آن را بردارید. سپس برای جذب روغن،روی لکه را با نشاسته ذرت یا پودر تالک بپوشانید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را پاک کنید. در صورت باقی ماندن لکه از پاک کننده ها و محلول های چندمنظوره استفاده کنید و سپس لباس ها را بشویید.

● لکه های پروتئینی

برای پاک کردن لکه های ناشی از ریختن شیر مادر،شیرخشک،لکه های غذا و آب دهان روی لباس نوزاد ابتدا لباس نوزاد را در آب خیس و سپس مقداری پاک کننده آنزیمی به آن اضافه کنید.

آنزیم های موجود در شوینده ها به لکه حمله و پروتئین ها را هضم می کنند.اگر اثری از لکه باقی ماند،محلول های لکه بر و پاک کننده های چندمنظوره را به کار برید. بعد از ازبین رفتن لکه ها، لباس ها را به روش معمول بشویید.

● لکه میوه، آبمیوه و مربا

در این موارد، لباس را با آب سرد بشویید و در مخلوط مساوی آب و الکل بخیسانید. اگر لکه از بین نرفت، از محلول های لکه بر استفاده کنید. برای پاک کردن لکه های سمج لباس را در محلولی که با نسبت مساوی آب و سرکه سفید تهیه کرده اید، خیس کنید.

●لکه ادرار و مدفوع روی لباس نوزاد

برای پاک کردن لک ناشی از اسهال مانند آنچه درباره لکه های پروتئینی گفته شد،عمل کنید. برای پاک کردن لکه ادرار، محلول یک قاشق غذاخوری پاک کننده آمونیاکی و یک فنجان آب مناسب است.

اگر پارچه رنگ می دهد، ابتدا مقداری از محلول را روی قسمتی از پارچه امتحان کنید. در صورت باقی ماندن اثر لکه، می توانید محلول لکه بر به کار برید و سپس لباس را بشویید.

● لباس های نوزاد را بیش از حد خشک نکنید

مسلماً ما نمی‌خواهیم لباسهای نمدار کودک بماند تا کپک بزند اما لباسهای کودک غالباً برای خشک شدن به زمان کمتری نیاز دارد. بار ماشین کمتر است و خود لباس‌ها نیز کوچک‌تر هستند.

مراقب باشید بیش از حد آن‌ها را خشک نکنید. چند مرتبه آن‌ها را بررسی کنید تا یاد بگیرید چه دما و چه مدت زمانی برای خشک کردن لباس کودک بهتر است.

● برچسب راهنمای لباس را نادیده نگیرید

سرتان شلوغ است و مقدار زیادی از لباسهای نوزاد را با هم در ماشین لباسشویی می‌اندازید. احتمالاً قرار است همه این لباس‌ها به یک صورت شسته شوند. با انجام این کار خطر خراب شدن لباسهای دوست داشتنی را افزایش می‌دهید.

پیش از شستشو، برچسب لباس را بخوانید تا متوجه شوید که دقیقاً هر لباس به چه مراقبتهایی نیاز دارد. دسته بندی لباس‌ها یکی از مهمترین اقدامات در لباس شستن است.

بیشتر لباس‌ها دستور العمل شستن مشابهی دارند، آن‌ها را با هم بشویید؛ و لباسهایی را که شیوه شستشوی خاص دارند کنار بگذارید و بعداً جداگانه بشویید. به دمای آب توصیه شده توجه ویژه داشته باشید.

مبنع: قدس آنلاین- جام نیـوز

لینک مرتبط: لباس زیر کودک باید چگونه باشد؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ