عفونت بافت چیست؟
سطح پوست را درگیر میکند. عفونت بافت میتواند در هر ناحیه از بدن ایجاد شود اما معمولاً در قسمتهایی از بدن که معمولاً بیشتر مشخص است مثل صورت، دستها و پایین پاها اتفاق میافتد. عفونت بافت با هر نوع باکتری ایجاد میشود. متداولترین انواع آن استرپتوکوک گروه A و استافیلوکوکوس اورئوس میباشد.
عفونت بافت معمولاً در قسمتی از بدن که پوست شکسته شده است–مثل جای برش و زخم، گازگرفتگی و خراش–اتفاق میافتد. کسانیکه بدن خود را برای آویزان کردن زینتآلات سوراخ میکنند هم درمعرض ابتلا به عفونت بافت قرار دارند زیرا قسمتی از پوست که سوراخ شده است فرصتی برای رشد باکتری زیر پوست ایجاد میکند.
اما عفونت بافت میتواند در قسمتهایی از بدن که پوست شکسته نشده است هم ایجاد شود، مخصوصاً در کسانیکه بیماریهای مزمن مثل دیابت دارند یا آنها که از داروهایی که بر سیستم ایمنی بدن اثر میگذارد استفاده میکنند.
عفونت بافت چه علائمی دارد؟
عفونت بافت با حساس شدن، التهاب، گرم و قرمز شدن یک ناحیه کوچک از پوست شروع میشود. وقتی این ناحیه پخش میشود، فردی که دچار عفونت بافت شده است احساس بیماری کرده و دچار تب و گاهی تب و لرز میشود. التهاب غدد لنفی هم گاهی در اطراف ناحیه عفونی شده دیده میشود.
دوره نهفتگی بیماری (زمانیکه باید بگذرد تا علائم بیماری ظاهر شود) برحسب نوع باکتری و علل پیدایش آن متفاوت است. بعنوان مثال، عفونت بافت ناشی از پاستورلا مولتیسیدا (Pasteurella multicida)، یکی از متداولترین باکتریهایی که در گازگرفتگی حیوانات دیده میشود، دوره نهفتگی کوتاهی دارد- کمتر از 24 ساعت پس از گزش- اما دوره نهفتگی عفونت بافتی که با باکتریهای دیگری ایجاد میشود ممکن است روزها طول بکشد.
آیا عفونت بافت قابل پیشگیری است؟
تنها راه پیشگیری از بروز عفونت بافت این است که پوست خود را در برابر برش، کبودی و خراشیدگی محافظت کنید. اینکار ساده نیست مخصوصاً اگر کسی فعالیت فیزیکی زیادی داشته و ورزش کند. اما میتوانید از خودتان مراقبت کنید.
موقع اسکیت کردن از پَدهای زانو و آرنج استفاده کنید، موقع دوچرخهسواری کلاهایمنی سرتان بگذارید، موقع راه رفتن و کوهنوردی لباس و شوار بلند و پوشیده بپوشید و در ساحل دریا هم سندل پا کنید.
اگر دچار خراشیدگی شدید، محل آسیبدیده را خوب با آب و صابون بشویید. یک پماد آنتیبیوتیک روی آن بمالید و زخم را با یک بانداژ یا گاز استریل ببندید. در روزهای اول زخم را مرتب چک کنید تا ببینید علائم عفونت بافت ایجاد شده است یا خیر. به پیرسینگهای جدیدتان هم خود دقت کنید. اگر قرمز، متورم و دردناک شدند، حتماً به پزشک نشان دهید.
عفونت بافت مسری نیست، یعنی نمیتوانید آن را به دیگران منتقل کنید یا از کس دیگری این مشکل را بگیرید.
لطفا ادامه مطلب را در آویزان کردن زیورآلات زیاد و نگهداری گربه مساوی با عفونت بافتی! (قسمت دوم) بخوانید!
منبع: kidspersia.com
لینک مرتبط: لینک مرتبطی برای این مطلب وجود ندارد. لینک به صفحه اصلی سایت