نکات مهمی که روانشناسان بر آن تاکید و بیان میدارند در صورت مشاهده هر کدام از این موارد باید بر رابطه تجدید نظر کرد عبارتند از:
عزتنفس پایین:
شخصی که خود دارای عزتنفس پایین است مسلماً در روابطشان با شریک زندگی به مشکل بر خواهند خورد و این مسئله زمانی نمود بیشتری مییابد که شریک زندگی دارای عزت نفس بالایی باشد. داشتن عزت نفس و احترام به خود تاثیرات شگفتآوری در تعاملات با دیگران خواهد داشت. مسلماً هیچکس نمیخواهد فردی ضعیف، فاقد اعتماد و عزت نفس را به همسری برگزیند. میزان عزت نفس تاثیر مستقیمی بر روابط، نقشهای اجتماعی و شغلی فرد بر جای میگذارد.
عدم کنترل خشم:
هیجانات بخشی اجتنابناپذیر از زندگی بشر است، هدایت و بروز هیجانات به روشی مناسب منجر به سازگاری فرد با دنیای اطراف و داشتن زندگی آرام میگردد. شخصی که نتواند هیجانات خود را کنترل و به صورت صحیح بروز دهد به راحتی کنترل خود را از دست داده و رفتارهای تکانشی منفی از خود بروز میدهد مسلماً هیچ کس نمیخواهد در کنار یک فرد مضطرب، نگران و تکانشی روزگار را سپری نماید این اشخاص انرژیهای منفی خود را به اطرافیانشان منتقل میکنند، یکی از اهداف ازدواج رسیدن به آرامش است فردی که هنوز به بلوغ عاطفی، هیجانی نرسیده است و نمیتواند هیجانات خود را شناسایی کند به سختی قادر خواهد بود با زندگی روزمره خود سازگاری ایجاد کند و مدام در جنگ و جدال با محیط بیرون از خود خواهد بود.
پیشینه خانوادگی منفی:
اغلب این جمله شنیده میشود «میخواهی با خودش زندگی کنی نه خانوادهاش» در واقعیت اینگونه نیست پیوند دو جوان به واقع پیوند خانوادههایشان است نمیتوان شخصی را برگزید بدون در نظر گرفتن خانواده، بدیهیست وی نیز در همان شرایط و محیط خانواده رشد یافته و بسیاری از خلقوخو، عادات، باورها، اعتقاداتاش همانند اعضای خانواده میباشد. بررسی پیشینه خانوادگی طرف مقابل در تمامی حیطهها، شناخت دقیقتری از خانواده و خود فرد ارائه میدهد. در انتخاب همسر پیشینه خانوادگی منفی باید مدنظر قرار گیرد گاهی نمیتوان با برخی از امور منفی سازگاری ایجاد کرد برخی مسائل و پیشینههای خانوادگی منفی فرد تا پایان عمر همراهش بوده و بر زندگی آینده وی تاثیرگذار خواهد بود .
اختلالات رفتاری و جنسی:
شاید همه انسانها به نوعی دچار رفتارهای نابهنجار و عاداتهای ناخوشایند باشند اما زمانی این مسئله شدت مییابد که مداوم فرد رفتارهای ناسازگارانه از خود بروز دهد و در هماهنگ شدن با محیط اطراف دچار مشکل گردد. در کنار اختلالات رفتاری و ناسازگاریها، اختلالات جنسی نیز تاثیرات مخربی بر روابط میگذارد بهتر است از سلامت جنسی فرد کسب اطلاع نمود و زندگی جنسیاش را مورد تحلیل و بررسی قرار داد. بررسی روابط عاطفی و جنسی گذشته فرد اطلاعات بسیار مفیدی در اختیارتان میگذارد و میتوان تصمیمگیری دقیقتری داشت.
نابالغ بودن از نظر احساسی، سرد و غیر قابل دسترس بودن: هر دختر و پسری هدفاش از ازدواج بدست آوردن منبع عاطفی قوی میباشد اگر بنا بر هر دلیلی یکی از طرفین نتواند از نظر روحی، روانی و جسمی شریک زندگی را پشتیبانی نماید آن رابطه به مرور زمان از بین خواهد رفت. در ابتدا باید مطمئن شد وی قابلیت پشتیبانی و حمایت همه جانبه را دارا هست یا خیر؟ رفتارهای حمایتی دوران نامزدی به دو طرف نشان خواهد داد آیا این همان رابطهای که میخواستند هست یا خیر؟ در صورتی که افراد خود واقعی شان را به یکدیگر نشان دهند.
منبع: دنیای زنان
راه های تشخیص مرد ایده آل