پزشکان میگویند که موفق به شناسایی روشی جدید برای بلع قرصها شدهاند که به لغزش قرص و کپسول در گلوی بیماران کمک می کند. آنان یک قاشق پر آب و روش «پاپ بطری» (pop bottle method) یا تکیه به جلو (lean forward) را بسته به نوع قرص توصیه کردهاند.
گروهی از پزشکان با انجام آزمایشهایی بر روی 143 بیمار و مصرف 283 قرص، توصیه کردهاند که در هنگام بلعیدن قرص از 280 میلی لیتر آب ( تقریبا برابر با یک قاشق) و یکی از دو روش ذکر شده استفاده کنند. آنها برای بلعیدن قرصهای معمولی استفاده از روشی که به آن روش «پاپ بطری» میگویند را توصیه میکنند.
این روش شامل یک بطری آب، قرار دادن قرص بر روی زبان و محکم بستن لبها دور دهنه بطری قبل از نوشیدنش میشود. پژوهشگران میگویند این روش نسبت به روش های استاندارد دیگر مانند نوشیدن جرعهای آب، بلعیدن قرص را تا 60 درصد بهبود میبخشد. در مورد کپسول دانشمندان روش «تکیه به جلو» را توصیه می کنند که در این روش نیز کپسول را قبل از نوشیدن آب روی زبان قرار میدهیم.
در روش «تکیه به جلو» پژوهشگران از داوطلبان خواستند که چانه خود را به سمت سینه خم کنند و در حالی که سر به جلو خم شده است، قرص را قورت دهند. آنها ادعا میکنند که این روش 88 درصد بیشتر از روشهای معمول به بیماران در پایین دادن کپسولهایشان کمک کرده است.
دکتر والترهیفلی، داروساز و سرپرست این پروژه در دانشگاه هایدلبرگ آلمان، میگوید: «این روش میتواند به بیمارانی که با بلع داروهای خوراکی مشکل دارند و در دوره تکمیلی مصرف دارو هستند، کمک بهسزایی کند.»
وی در ادامه اضافه میکند: «تقریبا 10 درصد از بیماران گزارش داده اند که با بلع قرص مشکل دارند و به این دلیل اصلا از داروهای خوراکی استفاده نمی کنند. هر دو روشی که ما معرفی کردهایم، کاملا تاثیرگزار هستند و هیچ گزارشی دال بر مشکل بلع در این روشها گزارش نشده است.»
لطفا ادامه مطلب را در آیا می دانید راه درست بلعیدن قرص چگونه است؟ (قسمت اول) بخوانید.
منبع: آنا- گاردین
لینک مرتبط: بهترین زمان خوردن قرص مولتی ویتامین مینرال چه زمانی است؟
یک تداخل دارویی خطرناک برای زنان؛ مصرف همزمان مفنامیک اسید و قرص الدی !