لطفا ابتدای مطلب را درعاداتی که کلیه های شما را نابود می کند! (قسمت اول) بخوانید
۸. خالی نکردن بهموقع مثانه ــ وقتی احساس میکنید باید به دستشویی بروید، معطل نکنید. نگه داشتن ادرار در مثانه اصلاً کار درستی نیست چون اگر به طور منظم ادامه پیدا کند، میتواند فشار وارد بر کلیهها را زیاد کرده و موجب نارسایی کلیه شود.
۹. مصرف بالای سدیم ــ نمک برای بدن حیاتی است اما باید مصرف آن را محدود کنید. مصرف زیاد سدیم میتواند فشارخونتان را بالا برده و فشار زیادی به کلیههایتان وارد کند. نباید در روز بیشتر از 5.8 گرم نمک مصرف کنید.
۱۰. مصرف زیاد کافئین ــ معمولاً خیلی بیشتر از چیزی که فکر میکنیم در روز کافئین مصرف میکنیم. در بسیاری از نوشیدنیها و سوداها کافئین وجود دارد و قبل از اینکه بدانید فشارخونتان بالا رفته و کلیههایتان شروع به شکایت میکنند.
۱۱. سوءمصرف داروهای مُسکِن ــ معمولاً خیلی زود به سراغ مسکنها میرویم، آن هم به میزان بالا و در زمان نامناسب. وقتی درد دارید، سادهترین فکر این است که یک مسکن بخورید اما بهتر است کمی بیشتر فکر کنید. همه داروها عوارضجانبی دارند و خیلی از آنها به کلیهها آسیب میرسانند. بااینحال مصرف بعضی داروها برایتان لازم است که بهتر است به مورد بعد رجوع کنید.
۱۲. مصرف نامنظم داروها ــ فشارخون بالا و دیابت نوع ۲ دو مشکل متداول هستند که معمولاً در اثر سبکزندگی و رژیمغذایی بد ایجاد میشود. اگر به آن مبتلا هستید، مراقب آسیبی که میتوانند به کلیههایتان برسانند باشید و از اعضای بدنتان با مصرف بهموقع داروهای تجویزشده برایتان، محافظت کنید.
۱۳. مصرف زیاد پروتئین ــ براساس تحقیق دانشگاه هاروارد، بالا بودن میزان پروتئین در برنامهغذایی، میتواند به کلیهها ضرر برساند. آمونیا یکی از محصولات فرعی است که در اثر هضم پروتئین در بدن تولید میشود – سمی که کلیههای پُرکارتان باید آن را خنثی کنند. هرچه مصرف پروتئین شما بیشتر باشد، فشار بیشتری به کلیهها وارد شده و این مسئله به مرور زمان موجب ضعف عملکرد آنها میشود.
۱۴. عدم رسیدگی بهموقع به بیماریها و عفونتها ــ همه ما خیلی اوقات بیماریهای کوچکی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا را نادیده میگیریم اما این میتواند به کلیههایمان آسیب برساند. تحقیقات نشان داده است که کسانیکه به خوبی از خود مراقبت نکرده و استراحت کافی برای درمان بیماریهایشان ندارند، دچار مشکلات کلیوی میشوند.
۱۵. سوءمصرف نوشیدنیهای الکلی ــ سموم موجود در الکل نهتنها به کبدتان آسیب میرساند، بلکه روی کلیههایتان نیز اثر منفی دارد. یک راه برای جلوگیری از بیماریهای کلیوی، مصرف نکردن نوشیدنیهای الکلی است.
منبع: سایت مردمان
لینک مرتبط: چه عادات غذایی به کلیه ها آسیب می رساند؟
تشخیص و شناخت آسیب های کلیه دو عامل موثر برای درمان بیماری نارسایی حاد کلیوی