سم چیست؟
سم مادهای است که دارای منشا گیاهی، حیوانی و شیمیایی بوده و از یک راه خاص و یا راههای مختلف در مقادیر معینی، باعث اختلال و یا توقف فعل و انفعالات حیاتی بهطور موقت یا دائم میشود. سم اگر به مقدار خیلی کم خورده شود و یا بخار و بوی آن تنفس شود، باعث ناراحتی، بیماری و مسمومیت می شود و نهایتا منجر به مرگ میگردد.
مسموم کیست؟
هر انسان یا حیوانی که سم از طریق بینی، دهان یا پوست وارد بدن او شده و موجب ناراحتی و بیماری یا مرگ وی گردد مسموم شده است.
علائم مسمومیت:
بستگی به نوع سم و مقدار آن و مدتی که از مصرف آن سم گذشته باشد دارد اما به طور کلی میتوانیم بگوییم: سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، دل درد، دل پیچه، عرق کردن، رنگ پریدگی و خواب آلودگی معمولاً در شخص مسموم دیده میشود.
روشهای نگهداری سموم در منزل
1- هیچ وقت سم را در آشپزخانه و یا اتاقی که در آن زندگی میکنید قرار ندهید.
2- سم را باید در قوطی و ظرف خودش نگهداری کرد و هرگز نباید آنرا داخل ظرف و یا شیشه دیگر ریخت چون ممکن است اشتباهاً از آن استفاده شود.
3- بعد از هر بار استفاده حتماً باید در قوطی سم را محکم بست.
4- هر نوع سم را باید در محلی دور از دسترس افراد و بچهها قرار داد.
چه کسانی میتوانند با سم کار کنند؟
– کسی که سم را مصرف میکند باید بداند سم چیست و چه خطراتی دارد و چگونه باید آن را به کار برد تا خطری برای خود و اطرافیان نداشته باشد.
– کسی که با سم سر و کار دارد باید سالم و قوی بنیه باشد زنان و مردان پیر و بچهها قبل از 18 سالگی نباید به هیچوجه سمپاشی کنند.
– کسانی که عوارض قلبی، کلیوی و کبدی داشته باشند نباید سمپاشی کنند.
– زنان حامله به هیچ وجه نباید با سم سر و کار داشته باشند.
لطفا ادامه مطلب را د ر چه کسانی حق ندارند به سموم مختلف دست بزنند؟! (قسمت دوم) بخوانید
منبع: مجله پزشکی مادر
لینک مرتبط: مراقب خطرات خانه تکانی باشید !