بهتر است راههای مواجهه و مقابله با آنها را آموخت تا شدت نیافته و به افسردگی و درماندگی تبدیل نشوند. شیوه های متعددی برای آرام سازی جسم و روان مطرح شده است. انتخاب مناسب بستگی به خود شما دارد.
دکتر اکبرپور متخصص اعصاب و روان توصیه هایی برای کاهش استرس ارائه کردند:
آرام سازی عضلات
از آنجا که گرفتگی عضلات یکی از نشانه های استرس است. آرام سازی عضلات، گرفتگی بدنی را کاهش داده و چرخه استرس را متوقف خواهد کرد.
برنامه ریزی
آشفتگی ، بی نظمی و نبود سازمان دهی در کارها و برنامه ها می تواند تولید استرس کند. برنامه ها و طرح های متعدد که به صورت همزمان پیش می روند اغلب منجر به سردرگمی و استرس می شود، بنابراین هر زمان که امکانش باشد طرح ها را یکی بعد از دیگری به انجام برسانید. به این صورت که طرحی را شروع کرده ، روی آن کار کنید تا تمام شود.
محدویت ها و ضعف های خود را بشناسید
بسیاری از ما برای خود اهداف دست نیافتنی، آرمان گرایانه و غیرمنطقی تعیین می کنیم، در نتیجه هر قدر هم که کارایی و عملکرد ما بالا باشد یک نوع حس شکست یا نبود رضایت و صلاحیت در خود احساس می کنیم. این نکته ی مهم را نباید فراموش کنیم که ما هرگز نمی توانیم کامل و بی نقص باشیم. پس برای خود اهدافی تعیین کنید که دست یافتنی و قابل دستیابی باشند.
سخت نگیرید
وقتی بدلیل موضوعی دچار استرس می شوید، از خودتان سؤال کنید که آیا آن موضوع اینقدر اهمیت دارد که بخاطرش دچار پریشانی شوید.
تفریح و سرگرمی
شما هر از چند گاه نیاز دارید که از فشار زندگی فرار کنید و به تفریح و سرگرمی روی آورید.
دوری از محل استرس زا
هنگامی که احساس استرس شدید می کنید بهتر است بطور فیزیکی خود را از محیط دور کنید. کمی قدم زده و نفسی تازه کنید.
چای سبز
قهوه، ادویه، کاکائو که سرشار از مواد پنهانی کافئینی هستند، محرکهایی می باشند که دستگاه عصبی را تحریک کرده و می توانند شما را نسبت به فشار روانی مستعدتر سازند. بنابراین پزشکان مصرف مواد کافئین دار را منع می کنند.
نفس عمیق بکشید
تنفس بجز داشتن اثرات حیات بخش می تواند در آرام نمودن شما نیز بسیار موثر باشد. هنگام استرس نفس عمیق بکشید و خود را از لحاظ جسمانی و روانی آرام کنید.
پرهیز از رقابت ها و چشم و هم چشمی های بیجا
موقعیت هایی در زندگی وجود دارد که جنبه ی رقابتی دارد و ما نمی توانیم از آنها اجتناب کنیم. درگیر شدن افراطی می تواند ایجاد تنش و اضطراب شدید کند و ما را تبدیل به فردی پرخاشگر کند.
تمرینات آرام بخشی
این تمرینات می تواند در کل عضلات یا در برخی از عضلات صورت گیرد. مدیتیشن (مراقبه و تفکر) ، یوگا یا هر نوع از فنون مربوط به آرامش ذهن را می توان از معلمان و مربیان مختلف و روان پزشکانی که به صورت رسمی تأیید شده اند و مجوز دارند، فرا گرفت
ورزش
اگر به جای ورزش و نرمش هایی که انجام آنها برایتان سخت و طاقت فرساست ، ورزشی را انتخاب کنید که واقعاً از آن لذت می برید ، احتمالاً بیشتر به آن خواهید پرداخت و وقت بیشتری را به آن اختصاص خواهید داد.
بیان احساسات و تنش های درونی
یک دوست، یک مشاور یا یک روان پزشک پیدا کنید تا بتوانید آزادانه و به راحتی با او صحبت کنید. بیان احساسات و تنش های درونی خود به یک شخص درد آشنا و دلسوز، می تواند به صورت فوق العاده ای مفید باشد.
منبع: مجله پزشکی مادر
لینک مرتبط: 5 نشانه استرس در پوست