برای زایمان طبیعی هم روش های مختلفی روی میز است! (قسمت دوم)

jalalvand
روش های مختلف زایمان طبیعی را در این مقاله دو قسمتی بخوانید

لطفا ابتدای مطلب را در برای زایمان طبیعی هم روش های مختلفی روی میز است! (قسمت اول) بخوانید

جنکینز و پریچارد با بررسی 600 زن حامله که از این میان 262 نفر آنها تحت آموزشهای هیپنوتیزم بودند دریافتند که دردهای زنان اول زا هیپنوز شده از 9.3 ساعت به 6.4 ساعت کاهش می‌یابد(سه ساعت کاهش دردهای زایمان) و در زنان چند زایمانی این دردها از 6.2 ساعت به 5.3 می‌رسد (یک ساعت کاهش درد زایمان) همچنین دردهای مرحله دوم زایمان از 50 دقیقه به 37 دقیقه می‌رسد.

در تحقیق مقایسه‌ای دیگری که بین روش لاماز و هیپنوتیزم صورت گرفت(51 نفر لاماز و 45 نفر هیپنوتیزم) مشاهده شد که دردهای اولیه زایمان در گروه تحت هیپنوتیزم شده در مقایسه با گروه تحت لاماز 98 دقیقه و مرحله دوم زایمان 40 دقیقه کوتاهتر شده است.

همچنین زنان رضایت بیشتر، اضطراب کمتر و خواب راحت‌تری را  گروه تحت هیپنوزتجربه کرده‌اند.در بریتانیا در یک مطالعه مهم بین 270 نفر  که در سه گروه مستقل و مساوی تقسیم شده بودند  متوجه گردیدند طول دردهای مرحله اول و دوم زایمان در گروه هیپنوز شده6 ساعت و 21 دقیقه، در گروه تن آرامی(ریلاکس شده) 9 ساعت 28 دقیقه و در گروهی که تنها تحت نظر(کنترلی) بوده‌اند 9 ساعت 45 دقیقه بوده است.

این مطالعات تنها مختص ده‌های اخیر نبوده بلکه پیشتر نیز ابرامسون و هلرون در 1950 در تحقیقاتی بر روی یکصد مادر تحت هیپنوز در مقایسه با 88 زن زائو تحت کنترل 23/3 ساعت کاهش درد را ثبت کردند ملجر نیز در 1966 تقریبا به همین زمان کاهش دست یافت. تحقیقات انجام یافته فراوان دیگری در دنیا نیز انجام گرفته که همگی آنها در مراجع معتبر چاپ و مورد تایید قرار گرفته‌اند که تعدادی از انها در پانوشت امده است.

مصرف دارو:

 در تحقیقی که در بریتانیا بر روی 45زائو تحت هیپنوزصورت گرفت در 55درصد آنها از هیچ گونه داروی برای تسکین دردهای مرحله اول و دوم استفاده نگردید این در حالی است در گروه تحت نظراین رقم تنها22 درصد گزارش شد.

در دو تحقیق ترکیبی دیگر بر روی 1000 تولد متوالی  در850 زن حامله‌ای که تحت هیپنوز بودند این میزان عدم استعمال دارو 58 درصد اعلام شد. در پنج تحقیق دیگر این میزان به 60 الی 79 درصد رسید. تفاوتی که دراین بین در نتایج مشاهد می‌شود بدلایل مختلفی است یکی تبحر و تجربه هیپنوزکننده، دیگری خصوصیات اجتماعی ، اقتصادی و متفاوت گروه‌ها تحت بررسی است اما هر چه که باشد این میزان کمتر از 50 درصدنخواهد بود.

نرخ مداخله جراحی:

در یک تحقیق انجام شده در ایالت فلوریدا که بر روی 42 مادری نوجوان صورت گرفت بدلیل شرایط جسمی خاص که این قبیل  از مادران دارند 22 نفر آنها تحت تاثیر هیپنوتیزم نیاز به هیچ گونه مداخله جراحی پیدا نکردند یعنی  تنها6/47 درصد آنهاتحت عمل سزارین قرار گرفتند این در حالیست در گروه 20 نفره تحت کنترل 12 تای آنها تحت عمل جراحی قرار گرفتند ( 60 درصد).

اما تفاوت محسوس‌تر در میزان سپری کردن زمان و هزینه‌های اقامت و درمان  بیمارستانی بود درگروه اول تنها یک نفر بیشتر از دو روز را دربیمارستان سپری کرد(4/2 درصد) در حالیکه در گروه دوم این تعداد از 20 نفر به 8 نفر رسید(40 درصد).

هارمون و هینان و تییر در 1990 در مطالعه‌ای که بر روی زنان اول‌زای تحت آموزش هیپنوز انجام دادند متوجه شدند نمره آپگارآنها بلاتر رفته و استفاده از دارو نیز  بشدت کاهش یافته است. در ضمن 84% از زنان تمایل خود را برای زایمان طبیعی نشان داده‌اند که این بالاترین نرخ تولد برای مادران اول زای به ثبت رسیده است.

افسردگی پس از زایمان

مک کارتی در سال 1998، در تحقیقاتی که بر روی 600 زن حامله که تنها پنج جلسه 30 دقیقه‌ای تحت هیپنوز بودند مشاهده کرد هیچگونه افسردگی پس از زایمان در آنها وجود ندارد.

این در حالی است که در حالت معمول 10 الی 15 درصد زنان به افسردگی‌های پس از زایمان دچار می‌شوند. این مشاهدات نشان داد حتی یک مداخله ساده توسط هیپنوتیزور اثرات گسترده‌ای هم در بعدپزشکی و هم در بعد اجتماعی بر جای می‌گذارد.

 انجمن پزشکی بریتانیا در سال 1993 اعلام کرد یک چهارم از زنان حامله آن کشور از درمانهای مکمل برای زایمان بهره می برندو بیش از یک قرن است که هیپنوتیزم برای زایمان در دنیا استفاده می‌شود. مطمئناً اگر امارهای 2010 منتشر می‌شد با توجه به آگاهی مادران این رقم هم اکنون به حداقل 50 درصد نیز می رسید.

دکتر خدایی متخصص زنان و مامایی کسی که از چهار عمل جراحی هینوتیزمی انجام شده توسط استاد الماسیان دو عمل آن را با همراهی و تیم ایشان مدیریت و رهبری می شد جمله زیبایی دارند «هیپنوتیزم علمی بسیار زیباست که توانایی‌های انسان در آن بسیار زیادمی‌باشد و ما دوست داریم تمام مردم، با علاقه این علم را بدون خرافات اطرافش بشناسند و در جنبه‌های مختلف زندگی از آن استفاده کنند.

ما اولین قدم‌ها را درخصوص ورود متافیزیک به پزشکی برداشتیم و هر کسی با هر خلاقیتی که دارد، می‌تواند متافیزیک را در زمینه‌های مختلف به کار بگیرد. وقتی ادیسون الکتریسیته را کشف کرد، نهایت هنرش این بود که لامپ را با آن روشن کند ولی الان کمترین کاری که با الکتریسیته می شود، روشن شدن لامپ است. ما می خواهیم این علم با تمام توانایی هایش مثل بقیه علوم شناخته شود».باشد که چنین گردد.

منبع: وبلاگ هیپنوتراپی

لینک مرتبط: انواع زایمان های رایج در دنیا کدامند؟

سزارین نه؛ زایمان طبیعی آری

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ