احساساتتان هرگز به شما دروغ نمیگویند. تحقیقات نشان داده که شبکههای اجتماعی موجب برانگیخته شدن احساس عدم رضایت و افسردگی در افراد میشوند. گشت و گذار مداوم در این سایتها حس حسادت و تنهایی را در کاربر تشدید میکنند.
ولی زمانی که فیسبوک (که یکی از پرطرفدارترین شبکههای اجتماعی است) و سایر شبکه های اجتماعی اینچنینی را کنار میگذارید، سلامت فکریتان افزایش پیدا میکند و احساس شادی، رضایت و تمرکز بیشتری به دست میآورید.
محققان انستیتوی تحقیقات شادی (Happiness Research Institute) در کپنهاگ دانمارک دست به مطالعاتی زدند که تاثیر فیسبوک روی حس و حال کاربران را بر اساس میزان شادیشان ارزیابی کنند. در این تحقیق از ۱۰۹۵ کاربر فیسبوک درخواست شد تا به مدت یک هفته صفحهی خود در این شبکهی اجتماعی را Deactivate یه به قول معروف، تعطیل کنند.
نتایج این مطالعه در روزنامهی گاردین (Guardian) انگلستان چاپ شد. در این مقاله گفته میشود که افراد تحت آزمایش به میزان ۵۵ درصد بیشتر از گذشته در وجود خود احساس شادی میکردند، بیشتر از لحظههای زندگیشان لذت میبردند، کمتر عصبانی میشدند و در مجموع، اشتیاق بیشتری در آنها برانگیخته شد. این افراد بیشتر از قبل در فعالیتهای اجتماعی شرکت کردند و مقدار رضایتی که در زندگی داشتند، افزایش پیدا کرد.
پاسخاش چندان سخت نیست؛ «میک وایکینگ» (Meik Wiking)، مدیر ارشد انستیتوی شادی می گوید: “همهی ما میبینیم که سایر کاربران فیسبوک اخبار خوش و شادیهایشان را با کلمات هیجانانگیز و عکسهای بامزه روی سایت آپلود میکنند. [البته که ما فقط یک جانب قضیهی زندگی دیگران را میبینیم]، آنگاه خودمان از پنجره بیرون را نگاه میکنیم و تنها چیزی که میبینیم، ابرهای تیره و هوای گرفته است. خب،مسلما این حس خوشایندی در انسان ایجاد نمیکند.”
واضح است که رها کردن یک سایت اجتماعی که روزی چندین بار به آن سر میزنید، پست میگذارید و لایک میکنید، اصلا کار آسانی نیست. ترک کردن این عادت، نیاز به اراده و تصمیم قاطعی داد که باید شخصا آن را به دست بیاورید. ولی در صورتی که آرامش و شادی بعد از رها کردن شبکههای اجتماعی را تجربه کنید، این کار برایتان آسانتر خواهد شد و از این اقدام خوشحال میشوید.
منبع: دیجی کالا مگ