زندگی با مصرف مواد مخدر میتواند به لحاظ ذهنی بسیار مخرب باشد، اما اگر بدانید که اعتیاد به شکر هم همان عواقب را دارد چطور؟ در بحبوحهی بحران چاقی مسری در ایالات متحده –و نیز میزان رو به افزایش انواع دیابت و بیماری قلبی– محققان تحقیقاتی را در ارتباط با اعتیاد به شکر با دیدگاه جدید آغاز کردهاند و چنین میپندارند که این اعتیاد، به مانند اعتیاد به مواد مخدر، مخرب سلامت انسان است.
در همین زمینه، برخی از آنها توانستند موشهایی را که به شکر اعتیاد داشتند با کمک داروهای مربوط به ترک نیکوتین درمان کنند. به مانند اعتیاد به الکل و مواد مخدر، مصرف میزان زیاد شکر باعث افزایش سطح دوپامین در بدن شده و مجراهای پاداش مشابهی را در مغز فعال میکند.
بعد از آنکه افراد هر روز و در یک بازهی زمانی، میزان زیادی شکر مصرف کنند، در میزان دوپامین آنها کاهش صورت میگیرد – که آنها را تحریک میکند تا شکر بیشتری برای رسیدن دوپامین به سطح نرمال خود مصرف کنند. این چرخهای از اعتیاد است که فرد را پیوسته در وضعیت اشباع نشده قرار میدهد و بنابراین مدام خواهان شکر و شیرینی است. به مانند سوء مصرف مواد مخدر، ترک کردن مصرف مداوم شکر و شیرینی میتواند به عدم تعادل در میزان دوپامین و حالتهایی مثل خماری بیانجامد.
در همین زمینه، محققان دارویی به نام وارنیکلین را که به تأیید FDA رسیده برای ترک نیکوتین بر روی موشهایی که به شکر اعتیاد داشتند مورد آزمایش قرار دادند. این دارو معمولا همراه با مشاوره به افراد برای ترک سیگار انجام میشود؛ این دارو به شکل قرص بوده و باید روزانه مصرف شود و آن را به عنوان تنظیم کننده گیرندهی عصبی نیکوتین میشناسند. محققان دریافتند که این دارو در کاهش و ترک اعتیاد مزمن به شکر بسیار مؤثر بوده است.
منبع: thehealthsite
اعتیاد به شکر بدتر است یا مواد مخدر؟
مهرناز زاوه
زندگی با مصرف مواد مخدر میتواند به لحاظ ذهنی بسیار مخرب باشد، اما اگر بدانید که اعتیاد به شکر هم همان عواقب را دارد چطور؟
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟