شیوهای که آن را به کار میبرید ممکن است گوناگون باشد، اما ضروری است که در مورد ساختار اولیه، تصمیم گیری درستی انجام دهید. شیوهای را انتخاب کنید که با برنامه و اهداف شما جور باشد. ممکن است این شیوه هر روز یکسان باشد یا میتواند بسته به نحوه گذران هر روز، متفاوت باشد. مثلاً کسی که ۳ شیفت ۱۲ ساعته در هفته کار میکند، ممکن است برنامهاش در روزهای کاری و تعطیل با هم متفاوت باشند.
در این مطلب قرار نیست درباره خودِ شیوهها و جزئیاتشان توضیح دهیم، نکته این جاست که شما باید پیش از شروع هر تغییری، یک زیربنا داشته باشید. اگر برنامههای غذایی شما تصادفی است، تغییرات چندان مؤثر نخواهند بود.
۱- سه وعده غذا بخورید
مزایا: برای خیلیها این سادهترین روش تغذیه است. شما هر روز باید فقط ۳ تصمیم بگیرید. اگر در حال حاضر با وعدههای کوچک و مکرر راحت نیستید، میتوانید به ۳ وعده تغییرش دهید و آسوده شوید. در واقع میتوانید آنقدر بخورید تا سیر شوید.
معایب: قانون کلی که معمولاً در مورد حجم و مقدار هر وعده وجود دارد این است که باید به مقداری بخورید که تا حدوداً یک ساعت یا نیم ساعت قبل از وعده بعدی، سیر بمانید. سه وعده در روز، این پروسه را راحت میکند:
لازم نیست زیاد فکر کنید، زمان کمتری را باید برای خوردن اختصاص دهید و قدرت مغزی بیشتری برای کارهای مهم روزمره دارید. با این حال اگر فکری که در مورد خوردن غذا یا اسنک در نزدیکی محل کارتان به سرتان میزند بسیار وسوسه انگیز باشد، این شیوه یعنی سه وعده در روز دیگر ساده نیست بلکه دشوار است.
۲- یک تا دو وعده غذا همراه با یک یا دو اسنک
مزایا: برای کسی که زمانی برای خوردن صبحانه یا ناهار ندارد، این ساختار بسیار عالی است. یک اسنک مختصر در اتومبیل، مثلاً یک موز همراه با کمی آجیل، میتواند صبحها راحت باشد. ناهار کامل سپس یک اسنک و بعد هم شام. یا این که میتوانید یک صبحانه مفصل بخورید، ۲ اسنک در میان روز و یک دل سیر شام دلچسب. هر دو روش خوب است، بستگی دارد به برنامه شما.
معایب: در این شیوه، شما مجبورید زمانی را برای اسنک در نظر بگیرید. به راحتی ممکن است گرسته شوید و سراغ غذا بروید و این درست همان جایی است که بیشتر مردم ضعیف عمل میکنند و در برابر وسوسه مقاومتی ندارند. به دفعات مشغول خوردن شدن میتواند خوب و جالب باشد اما به شرطی که برنامهریزی خوبی وجود داشته باشد.
تداوم، کلید اساسی است، مخصوصاً اگر پای چربی سوزی در میان باشد. همچنین ضروری و مهم است که هر وعده به خوبی سهمیه بندی شود تا گرسنگی بیموقع سراغ تان نیاید. این مهارت نیاز به تمرین و دقت دارد.
ادامه مطلب را در معایب و مزایای انواع رژیم های لاغری؛ همه در یکجا! (قسمت دوم) بخوانید
منبع: علم ورزش- breakingmuscle
لینک مرتبط: با موز ۳ روزه لاغر شوید
رژیم تخممرغ و عسل، مزیا و معایب