با7 راه، باهوش تر از بقیه باشید!

faateme1366
تمرین مغز و ذهن مفهوم جدیدی نیست. با این تمرینات به خاطر سپاری اطلاعات و به یادآوری مسائل بسیار راحت تر و سریعتر می شود.

احتمالا شما هم چندین ساعت در هفته وقت خود را صرف ورزش های مختلف می کنید تا جسمی سالم و پر انرژی داشته باشید و خیلی زود پا به دوران میانسالی و پیری جسمانی نگذارید. این تمرینات ممکن است از یک پیاده روی ساده تا تمرینات حرفه ای بدنسازی را شامل شود. اما به راستی چقدر زمان برای پرورش ذهن و مغز خود صرف می کنید؟

تمرین مغز و ذهن مفهوم جدیدی نیست. با این تمرینات به خاطر سپاری اطلاعات و به یادآوری مسائل بسیار راحت تر و سریعتر می شود. همچنین با این تمرینات تمرکز ما هم بیشتر می شود. در حقیقت، یک دوره کوتاه تمرینات ذهنی می تواند به افراد مسن تر هم کمک کند تا مهارت های منطقی خود و سرعت پردازش آن را بهبود بخشند، تاثیری که ثابت شده تا ده سال هم باقی می ماند.

خیلی ها عنوان می کنند که چون هر روز مشغول کار و فعالیت ذهنی هستند نیازی به تمرینات دیگر ندارند. حتی در این صورت هم افزودن چند تمرین مغزی آگاهانه به برنامه روزانه می تواند منافع بیشماری به همراه داشته باشد.

در ادامه 7 روش ساده را معرفی خواهیم کرد که می توانند به ما در با هوش تر شدن کمک کنند.

1. ایده های خود را با نتایج مختلف پردازش کنید.

اکتر کارآفرینان بیش از زمانی که در اختیار دارند، ایده در ذهن خود می پرورانند. بررسی ایده ها را به نوعی تمرین ذهنی تبدیل کنید. برای هر ایده ای که به ذهنتان می رسد به سه نتیجه مختلف فکر کنید، حتی اگر انتظار فقط یک نتیجه را دارید. سعی کنید ایده هایی که به ذهنتان می رسد را به روش های مختلف در ذهن خود پیش ببرید و به نتایج متفاوتی برسید. به در نظر گرفتن انتخاب ها و احتمالات متعدد عادت کنید.

2. روزی 10 تا 20 دقیقه تمرینات ایروبیک را به برنامه خود اضافه کنید.

بنا بر تحقیقات انجام شده در دانشگاه سیاتل، انجام تمرینات ایروبیک امکان ابتلا شما به آلزایمر را به نصف و خطر هر گونه زوال مغری را تا 60 درصد کاهش می دهد.

امیدواریم که شما جزو کسانی باشید که الان هم تمرینات ایروبیک را در برنامه خود دارند.اگر نه، این واقعیت که این تمرینات می توانند ذهن شما را فعال نگه دارند و حتی خلاقیت تان را افزایش دهند می تواند انگیزه خوبی برای آغاز تمرینات ورزشی باشد.

3. درگیر بحث های هیجان انگیز شوید.

منظور بحث در دنیای واقعی و خارج از دنیای مجازیست. هنر مذاکره به مفهوم تفکر در حین صحبت کردن است. اگر با شخصی باهوش تر از خود وارد بحث شوید، می توانید تفکر سریع را تمرین کنید و در عین حال اطلاعات جدیدی به دست آورید. به دنبال افراد جالب و دارای ایده های جدید بگردید و با آنها وارد بحث و گفتگو شوید، حتی اگر بحثی کوتاه و مختصر باشد.

4. در دوره های آموزشی آنلاین ثبت نام کنید.

در ارتباط با هر موضوعی می توانید به صورت آنلاین دوره بگذرانید – حتی از طریق اسمارت فون تان. با خود عهد ببندید که هر روز یک مطلب جدید بیاموزید، حتی اگر در مسیر رفت و آمد به محل کار، ساعت ناهار یا پنج دقیقه وقتی که بین جلسات خود دارید باشد. از تمام زمانی که در اختیار دارید برای یادگیری استفاده کنید. البته بهتر خواهد بود اگر این زمان را صرف یادگیری دانش یا مهارتی خاص بکنید، مثل کد نویسی.

5. به مغزتان استراحت بدهید.

نمی توانید همیشه مغز و ذهن خود را فعال نگه دارید. استفاده از اپلیکیشن های افزایش بهره وری را به برنامه روزانه تان بیفزایید، تا بتوانید فعالیت های اضافی که وقت و فضای ذهنی شما را اشغال می کنند را به صورت خودکار انجام دهید.

6. یک سرگرمی برای خود انتخاب کنید.

اظمینان کسب کنید که هر روز یک فعالیتی که از انجام آن لذت می برید را در برنامه خود در نظر گرفته اید. اگر تمام روز ذهن خود را مشغول کار و مسائل مربوط به آن کنید، مغز شما فرصتی برای خلاقیت، پرورش ایده ها و مفاهیم جالب نخواهد داشت. در واقع بعضی سرگرمی ها مانند بازی های ویدیویی یا نواختن یک ساز می تواند به پرورش هوش کمک کند.

7. نگاه کنید، گوش کنید و بیاموزید.

سعی کنید از انواع رسانه ها در برنامه روزانه خود استفاده کتید. گزارش ها و مقالات را مطالعه کنید، به پادکست ها گوش کنید، کلیپ های ویدیویی تماشا کنید، از اپلیکیشن ها و وبسایت های گیم در زمان و مکان های ممکن استفاده کنید. صدا را کمی زیاد کنید تا تمام حواس خود را درگیر کنید و قسمت بیشتری از آن اطلاعات در ذهنتان محفوظ شود. اگر از خواندن خسته شده اید، به خودتان استراحت بدهید و سراغ روش دیگری بروید.

منبع: عصر ایران

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ