لطفا ابتدای مطلب را در آیا شما هم میگرن صورتی دارید؟ (قسمت اول) بخوانید
در نوع دیگری از میگرن صورتی درد از نوع خنجری است که از چشم، گیجگاه و دهان شروع میشود. علائم 1 تا 2 ثانیه طول میکشد و ممکن است در روز یکی-دو بار هم تکرار شود.
این نوع از میگرن معمولا با نشانگان دندان ترکخورده و گیر افتادن لحظهای دیسک مفصل اشتباه گرفته میشود، نکته بسیار مهمی که به پزشکان و حتی بیماران کمک میکند تا زودتر بیماری را تشخیص دهند همین است.
دردهایی که مربوط به مفصل گیجگاهی فکی هستند با فعالیت فک شروع میشوند در حالی که در دردهای ناشی از میگرن، دهان و فک کاملا غیرفعال است. نکته مهم دیگر اینکه بعضی از بیماران مبتلا به میگرن بیش از حد از مسکنها استفاده میکنند.
استفاده زیاد از این داروها میتواند باعث تبدیل سردردهای گذرا و خودمحدودشونده به سردردهای مزمن شود. درمان پیشگیرانه برای این بیماران غیرموثر خواهد بود و حتما باید با نظر متخصص استفاده نادرست از دارو متوقف و مداخله بالینی درست انجام شود.
الگوی درد میگرن
سردرد ابتدا به صورت یک احساس ناخوشایند بروز میکند و خیلی زود به سردرد ملایم تبدیل میشود اما بعد از نیم تا 2 ساعت به اوج خود میرسد.
طول مدت درد از 4 ساعت تا 72 ساعت متغیر است. در بعضی بیماران درد ممکن است تا 7 روز هم طول بکشد. مدت خاموشی بیماری 2 تا 4 ماه است.
درد در نقطه اوج بیماری حالت ضربانی دارد و کاملا ناتوانکننده است و عمدتا با تهوع، استفراغ، اسهال و ترس از نور و صدا همراه است.
درگیری در نواحی گیجگاهی پیشانی و کاسه چشم یا محدود به ناحیه کوچکی از چشم، دندان و سینوس مفصل گیجگاهی و سردرد معمولا یکطرفه است.
نور، بو، صدا، جنب و جوش و ورزش از عواملی هستند که باعث تشدید درد و تهوع و استفراغ در بعضی از بیماران میشوند. اغلب بیماران هنگام سردرد تمایل دارند در محیطهای تاریک و ساکت قرار گیرند.
کنترل میگرن از 3 طریق است؛ پیشگیری، درمان علامتی و حذف عوامل شروعکننده درد.
– اگر حمله بیماری 1 یا 2 بار در ماه باشد درمان علامتی و شامل استفاده از ضددردهای مخدر، استفاده از بسته یخ، خوابیدن و تاریک کردن اتاق است.
– اگر حملهها مکرر و درد شدید باشد، درمان از نوع پیشگیرانه توصیه میشود. داروهای تجویزی برای این بیماران از نوع ضدافسردگی (این داروها مانع از مهار سروتونین میشوند) یا داروی پروپرانولول است. اگر این داروها موثر نباشند از داروهای دیگری کمک گرفته میشود.
– شدت سردردهای میگرنی با گذشت زمان با درمان یا بدون درمان کاهش مییابد.
منبع: هفته نامه سلامت
لینک مرتبط: شناخت سردردها؛ ازسینوسی تا میگرن
راهکارهایی برای مقابله با میگرن