سید ضیاءالدین مظهری، در رابطه با مصرف گردوی تازه و نوبرانه گفت: معمولا گردوی تازه توسط افراد دورهگرد در شیشهها و بطریهای آب نگهداری و به فروش میرسد و گاهی به هنگام شکستن و تهیه این گردوها، مغز این گردوها آسیب دیده و فروشندگان آنها را با چوب جارو به هم میدوزند تا شکل ظاهری آن حفظ شود.
وی ادامه داد: متاسفانه مسائل بهداشتی در نگهداری این گردوها و بستن آن با چوب جارو رعایت نمیشود.
مظهری تصریح کرد: همچنین دست این افراد فروشنده مدام در طول روز با انواع آلودگیهای محیطی در تماس است و پس از هر بار فرو و خارج کردن این گردوها آلودگی متعددی را به بطری آب وارد میکند.
متخصص تغذیه ادامه داد: همچنین این فروشندگان که در مسیرهای خارج از شهر این گردوها را میفروشند ممکن است آب بطریها را از چشمهها و رودخانهها تهیه کنند که تصفیه شده نیست و بسیاری از بیماریهای منتقله از آب را به مصرف کنندگان منتقل میکند بنابراین مردم باید مراقب باشند تا لذت آنی و زودگذر از مصرف این میوههای نوبرانه به حسرت و بیماری تبدیل نشود.
مظهری علائم مسمومیت را که از طریق غذا و آب در چنین شرایطی به وجود میآید، دل به هم خوردگی، دلپیچه ، حالت تهوع و استفراغ، اسهال و در صورت شدید بودن مسمومیت، سر درد و سرگیجه و تب و لرز عنوان کرد.
وی افزود: باید به محض مشاهده جنین علائمی به پزشک مراجعه شود و در صورت شدید بودن این موارد و تشخیص آلودگی، حتما با تزریق سرم آب رفته به بدن تامین شود چرا که کم شدن آب بدن خطرات جبرانناپذیری را برای قلب و کلیه کودکان در پی دارد که در چنین شرایطی تزریق سرم و مصرف آب تمیز و جوشیده توصیه میشود.
منبع : خبرگزاری فارس