همه چیز برای داشتن یک خواب خوش!

jalalvand
قدیم‌ترها که تشک‌های پیشرفته امروزی وجود نداشت از پتو و پارچه‌های ضخیم نمدی استفاده می‌کردند. کم‌کم تشک‌ها در چهارچوبی به نام تختخواب قرار گرفتند و اسمشان از تشک به خوشخواب تغییر یافت تا آنجا که امروز خوشخواب‌ها، پنبه تشک‌های قدیمی را زده‌اند و دیگر کمتر کسی سراغ استفاده از تشک‌های قدیمی می‌رود.

جالب است بدانید اگر روزی ۸ ساعت بخوابیم در سال، ۱۲۱ روز در خواب بوده‌ایم و اگر متوسط عمر انسان را ۷۰ سال بگیریم بیش از ۲۳ سال آن را در خواب خواهیم بود ‌. پس بهتر است فکری به حال خواب و کالای خوابمان کنیم.

وقت تغییر

ما در طول خواب‌مان به‌صورت میانگین 40مرتبه تکان خورده و جابه‌جا می‌شویم. این‌جا به جایی‌ها به مرور باعث فرسایش و از بین رفتن تشک می‌شود. پس از گذشت 10سال مرغوب‌ترین نوع خوشخواب هم 25درصد کاهش کیفیت دارد. توصیه ما این است که برای دیرتر خراب شدن تشک، هر 6‌ماه یک‌بار آن را پشت و رو کنید.

کف دست‌تان را روی تشک قرار دهید و تشک را فشار دهید، اگر کف دست‌تان درون تشک فرو می‌رود، تشک‌تان خراب شده چون الیاف تشک سالم در برابر فشار مقاوم است و فرو نمی‌رود.

اگر هنگام دراز کشیدن روی تشک حس می‌کنید درون آن فرو می‌روید نیاز به خرید یک تشک جدید دارید. زمانی که تشک‌تان غژغژ می‌کند یا ساییدگی و پارگی قابل دید دارد‌ یا اینکه صبح با کمر درد از روی تخت بلند می‌شوید، همه اینها نشان از این دارد که تشک‌تان دیگر عملا کارایی ندارد.

انواع تشک:

تشک فنری برای افراد زیر 50کیلو

اگر تشک یک نفره می‌خواهید و وزن‌تان سبک و زیر 50کیلوگرم است از تشک‌های فنری استفاده کنید. البته اگر تشک 2 نفره می‌خواهید و هر دوی شما سبک‌وزن هستید باز هم خرید تشک فنری برای شما بهتر است.

هنگام خرید توجه داشته باشید تشک‌های فنری باید به‌گونه‌ای باشند که وزن فرد را در همه سطوح تشک تقسیم کند. قیمت این تشک‌ها از 250هزار تومان شروع می‌شود و بسته به تک‌نفره یا 2 نفره بودنشان و نوع و جنس فوم و فنر به‌کار رفته در این تشک‌ها تا 750هزار تومان و بالاتر نیز می‌رسد.

تشک‌ طبی- فنری برای زیر 100کیلوها!

چیزی ما بین تشک‌های فنری و تشک‌های اسفنجی است. اگر وزن‌تان بین 60تا 100کیلوگرم است و مشکلی از لحاظ جسمانی ندارید و از حالا به فکر پیشگیری از کمردرد هستید بهتر است از طبی- فنری‌ها استفاده کنید.

این تشک‌ها به‌علت وجود فنر بین بافتی، سفتی کمتری نسبت به تشک‌های اسفنجی دارند و کمی انعطاف‌پذیرتر هستند. از لحاظ قیمت نیز در گروه میان رده‌ها قرار دارند و قیمت‌شان از 588هزار تومان شروع می‌شود.

طبی- اسفنجی برای کسانی که مریضی در خانه دارند

اگر فردی مسن یا فرد مریضی در خانه‌ دارید که با مشکلاتی نظیر ستون فقرات و کمر درد، دیسک‌کمر دست و پنجه نرم می‌کند، با توجه به اینکه نباید تشک، تکان زیادی بخورد چرا که ممکن است باعث آسیب در ناحیه ستون فقرات بشود بهتر است از تشک‌های طبی استفاده کنید که حتی‌المقدور بدون فنر باشد.

ذکر این نکته مهم است که تشک‌های طبی نباید خیلی سفت باشند مانند خوابیدن روی زمین. بلکه باید تا 2سانت نرم و بعد سفت شود. تشک‌های اسفنجی دقیقا این حالت را ایجاد می‌کنند. این را هم بدانید که تشک‌هایی که در بازار به اسم طبی فروخته می‌شوند و از یونولیت ساخته شده بسیار سفت و شکننده هستند.

خرید این تشک‌ها نه برای بدن‌تان و نه برای جیب‌تان مناسب نیست. قیمت ‌ تشک‌های طبی- اسفنجی از 280هزار تومان شروع می‌شود.

منبع: همشهری تندرستی

لینک مرتبط: تشک هوشمند با فواید خارق‌العاده

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ