اهمیت اسید اسکوربیک یا ویتامین C

مهرناز زاوه
اسید اسکوربیک که آن را به نام ویتامین C هم می‌شناسند نوعی ماده‌ی مغذی است که در حفظ سلامت بدن در وضعیت مطلوب نقش مهمی دارد.

اسید اسکوربیک که آن را به نام ویتامین C هم می‌شناسند نوعی ماده‌ی مغذی است که در حفظ سلامت بدن در وضعیت مطلوب نقش مهمی دارد. ویتامین C اغلب در مکمل‌های مولتی ویتامین و در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات از جمله توت فرنگی، پرتقال و عصاره‌ی پرتقال، گریپ فروت و عصاره‌ی آن، کیوی، طالبی، فلفل قرمز و سبز، بروکلی، گل کلم و عصاره‌ی گوجه‌فرنگی وجود دارد. تأمین ویتامین C به میزان زیاد و به طور روزانه برای بدن به کارکرد درست آن کمک می‌کند.
خواص آنتی اکسیدان
از آنجایی که ویتامین C نوعی آنتی اکسیدان محسوب می‌شود، می‌تواند در پیشگیری از آسیب سلولی که به خاطر تماس با مولکول‌های رادیکال آزاد رخ می‌دهد تأثیر زیادی داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد تجمع این ملکول‌ها در بدن منجر به سالخوردگی زودتر شما شده و خطر بروز بیماری‌های قلبی، سرطان و آرتروز را در شما افزایش می‌دهد. بنابراین بهتر است حداقل یک وعده‌ی غذایی‌تان در روز ویتامین C داشته باشد.
کارکرد سیستم ایمنی و التیام زخم
مصرف میزان زیادی از ویتامین C باعث ارتقاء کارکرد سیستم ایمنی بدن شده و به تسریع روند التیام زخم کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد ویتامین C به بدنتان کمک می‌کند تا کلاژن بسازد که در التیام زخم‌ها نقش بسزایی دارد. با این که ویتامین C نمی‌تواند مانع از مریض شدنتان شود، اما می‌تواند طول مدت مریضی را در افراد سالم کاهش دهد.
پیشگیری از کمبودها
مصرف میزان زیاد ویتامین C در روز به پیشگیری از کمبود آن کمک می‌کند؛ کمبود ویتامین C به بیماری اسکوربورت می‌انجامد که می‌تواند به خستگی، التهاب لثه، خونریزی لثه، اختلال در ترکیب کلاژن، درد مفاصل، افسردگی، افتادن دندان‌ها و کند شدن روند التیام زخم منتهی شود.
منبع: health

چطور ویتامین E بدنمان را به صورت طبیعی تامین کنیم؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ