بیلی ترنز ۱۱ ساله بعد از انجام شیمی درمانی برای درمان بیماری لنفوم هاجکین (نوعی سرطان خون) که باعث شد نتواند هیچ چیز دیگری بخورد، معتاد این اسنک شده است. هشت سال بعد از غلبه موفقیت آمیز بر این بیماری، او همچنان از خوردن غذاهای دیگر امتناع میکند.
در سال ۲۰۰۸ پزشکان تشخیص دادند که بیلی دچار سرطان شده است. زمانی که او تنها سه سال داشت یک دوره شش ماهه شیمی درمانی انجام داد. در این دوره، او هنگام خوردن بسیاری از غذاها غر میزد به جز نان سیر.
پزشک متخصص او در این باره گفت: شیمی درمانی باعث از بین رفتن سلولهایی شده که خیلی سریع تقسیم میشوند، مانند سلولهایی که در جداره دهان و پرز زبان قرار دارند. از طرفی حس چشایی او تا حد زیادی به خاطر داروهایی که مصرف میکرده آسیب دیده است. به همین دلیل او بعد از خوردن غذاها احساس میکند آهن یا فلز خورده است.
در حال حاضر مادر ۳۲ سالهاش او را نزد یه هیپنوتیست میبرد تا به پسرش کمک کند که بتواند بر این اعتیاد غلبه کند. مادر بیلی میگوید: زمانی که بیلی شیمی درمانی انجام میداد، به من گفت که غذا خوردن برایش به کاری عجیب تبدیل شده و این حس خیلی اذیتش میکند. تنها غذایی که این حس را نسبت به آن نداشت نان سیر بود، بنابراین این تنها چیزی بود که میخورد. اما حالا هشت سال از آن روزها میگذرد و او هنوز از خوردن سایر غذاها امتناع میکند.
خود بیلی میگوید: همیشه وقتی غذا از گلویم پایین میرود آن را کاملا حس میکنم و این حس، واقعا ناخوشایند و آزاردهنده است. دوست دارم بتوانم به رستوران بروم و مانند دیگران هر غذایی که دوست دارم سفارش دهم.
اما شاید این سؤال پیش بیاید که شیمی درمانی چطور میتواند منجر به بروز اختلالات غذایی شود. بیش از نیمی از بیمارانی که به خاطر درمان سرطان، شیمی درمانی انجام میدهند دچار اختلالات غذایی میشوند. در واقع شیمی درمانی روی سلولهای موجود در گلو تأثیر گذاشته و خوردن و بلعیدن غذا را دردناک میکند. از طرفی بر اشتهای فرد هم تأثیر میگذارد و بسیاری از افرادی از این دست، کمتر غذا میخورند؛ چون غذا باعث میشود احساس کنند مریض شدهاند.
منبع: dailymail