به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا،دکتر شیما صلاح وردی گفت: هنگامی که کودکی به دنیا میآید اطرافیان آن بسیار علاقهمند هستند که هرچه سریعتر صحبت کردن کودک را ببینند.
وی ادامه داد: کودکان گفتار را از راه شنیدن آموزش میبینند، اما از شش ماهگی تمامی رفتارها و صحبتهای ما را میفهمند به همین دلیل است که یک سال اول تولد نوزادان دارای اهمیت زیادی است چرا که بسیار به تکلم و یادگیری آنها کمک میکند.
این متخصص گفتار درمانی تصریح کرد: والدین باید در سال اول تولد نوزاد خیلی مراقب رفتارهایشان باشند و مدام با آنها صحبت کنند و به تمامی رفتارهای نوزاد واکنش نشان دهند.
وی با بیان این مطلب که اغلب کودکان در ۱۲ ماهگی اولین کلمات را به زبان میآورند، گفت: معمولاً در این سن کودکان نامهای کوتاه از قبیل مامان، بابا، آب و غیره را بازگو میکنند، البته در خیلی از موارد چیزهایی میگویند که متوجه نمیشویم؛ از همین جا تکلم کودکان شکل میگیرد که باید به درستی با آنها صحبت کرد تا دچار مشکلات تکلمی نشوند.
صلاح وردی، افزود: خیلی اوقات مادران فکر میکنند که اگر به همان زبان کودکانه با نوزاد خود سخن بگویند بهتر میتوانند با کودک خود ارتباط بگیرند اما کاملاً اشتباه است اینگونه رفتارها با کودکان باعث میشود که کودک در همان ابتدای راه اشتباه صحبت کردن را بیاموزد.
وی تصریح کرد: کودکانتان را هنگامی که سخن میگویند تشویق کنید و از آنها بخواهید صحبت خود را تکرار کنند؛ بهتر است در ابتدای زبان باز کردن کودک با اشیاء و تصویر هم سخن بگویید تا در یادگیری کودکتان سرعت ببخشید.
این متخصص گفتار درمانی با اشاره به جنبههای مختلف تکلم در کودکان افزود: تکلم در کودکان به عوامل زیادی بستگی دارد، ژنتیک، محیط اطراف و شنوایی و غیره میتوانند در این موضوع مهم باشند؛ همچنین والدین باید با جدیت این موضوع را پیگیری کنند چرا که اگر کودکشان در مراحل اولیه مشکلات درمانی قرار گرفته باشد به راحتی درمان میشود.
دکتر صلاح وردی در پایان گفتوگوی خود گفت: برای فرزندانتان وقت بگذارید و با آنها ارتباط خوبی برقرار کنید، حتی در زمان نوزادی فرزندتان. اگر با وی صحبت کنید، قصه بگویید و شعر بخوانید به روند تکامل فرزندتان سرعت بخشیدهاید.
منبع: سلامت نیوز
فرزند باهوش می خواهید؟ قبل از تولد با او صحبت کنید