به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ،اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که اخیرا یا مدتی طولانی دچار پریدن چشم یا ماهیچههای اطراف آن شدهاید، بهتر است به شما بگوییم که پریدن چشم نشانه خوبی نیست. در اصطلاح پزشکی به این وضعیت اسپاسم چشمی یا تیک پلک میگویند و به طور ناخودآگاه ابتدا پلک پایین را تحت تاثیر قرار میدهد و پس از مدتی سبب پرش پلک بالا نیز میشود.
در بیشتر موارد تیکهای چشم و پلک مدتی کوتاه طول میکشد اما در برخی موارد تا ماهها به طول میانجامد که بسیار نگرانکننده است.
علل بسیاری برای شکلگیری اسپاسمهای چشم و ماهیچههای اطراف آن وجود دارد که مهمترین آنها قرار گرفتن در معرض نور شدید، مصرف زیاد کافئین، خستگی، استرس، فشار روحی، حساسیت سطح پوست چشم به مادهای خاص، وارد شدن گرد غبار به چشم، قرار گرفتن در معرض بادهای شدید و سیگار کشیدن است.
تیکها و پرشهای چشمی معمولا دردناک نیستند و در بیشتر موارد با یک بار باز و بسته کردن محکم چشمها خود به خود از بین میروند. اگر اسپاسم مدتی طولانی طول بکشد و تعداد دفعات وقوع آن به شدت افزایش پیدا کند، میتواند نشاندهنده مشکلات و اختلالات جدی روانی، مشکلات مغزی، مشکلات عصبی، بیماری پارینکسون و آسیبهای جدی چشمی باشد. به همین علت در صورت طولانی شدن این وضعیت فورا به پزشک مراجعه کنید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟