به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ، آنتی بادی ماده ای است که در پاسخ به تحریک یک آنتی ژن در بدن ساخته شده است و با آن واکنش نشان می دهد.
در این مطالعه 276 داوطلب 65 سال به بالا در مقابل آنفلوآنزا واکسینه شدند. واکسینه این افراد در 2 گروه صبح ( 9 تا 11 صبح) و بعد از ظهر (15 تا 17 بعد از ظهر) انجام شد. با اینکه واکسن تزریق شده به هر 2 گروه یکسان بود، غلظت آنتی بادی تولید شده در بدن گروه اول (9 تا 11 صبح) به میزان قابل توجهی بیشتر بود.
مدیر این پروژه تحقیقاتی بر این باور است که نوسانات آنتی بادی تولید شده با ساعت تزریق واکسن مرتبط است و این نتیجه نه تنها در واکسن آنفلوآنزا که در انواع دیگر واکسن نیز وجود دارد.
به گزارش ساینس، ویروس آنفلوآنزا سالانه عامل مرگ 250 هزار تا 500 هزار تن در سراسر جهان است؛ به همین دلیل تزریق واکسن برای کودکان، سالمندان، بیمارن و زنان باردار توصیه شده است. واکسن آنفلوانزا هر ساله با توجه به ویروس های رایج همان سال تولید می شود.
اثر بخشی واکسن آنفلوآنزا به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آن مطابقت واکسن با ویروس های موجود در محیط در سال مربوطه است. سلامتی جسمانی بیمار نیز باعث می شود که اثر بخشی واکسن بیشتر شود؛ تحقیقات نشان می دهد که استفاده از واکسن احتمال ابتلا به آنفلوآنزا را تا 60 درصد کاهش می دهد.
واکسن آنفلوآنزا برای زنان باردار ضروری است
واکسن آنفلوآنزا برای زنان باردار در تمام ماه های بارداری هیچ خطری در بر ندارد و به شدت توصیه شده است؛ به علاوه واکسن آنفلوآنزا در دوران بارداری کمک می کند که کودک در 6 ماه اول زندگی در برابر بیماری محافظت شود.
عوارض جانبی
معمولا واکسن با درد، قرمزی و تورم در ناحیه محل تزریق همراه است و در یک تا 2 درصد از افراد همراه با تب است.
برخی از عوارض نادر واکسن عبارتند از :
• واکنش های آلرژیک
• اختلال تنفسی
• تورم اطراف چشم و لب
• کهیر
• سرگیجه
• تب بالا
نتایج این تحقیقات در نشریه Vaccine منتشر شده است.
منبع: سلامت نیوز
آیا می توان بدون استفاده از واکسن آنفولانزا از بروز آن پیشگیری کرد؟