تحقیقات جدید ثابت کرده که استفاده از مکملهای غذایی همراه با داروهای ضدافسردگی میتواند در کاهش افسردگی تأثیر بسزایی داشته باشد. روغنهای ماهی حاوی امگا۳ ، اس-آدنوسیلمتیونین (SAMe)، متیل-فولیت و ویتامین D در افزایش تأثیرات مثبت داروهای ضدافسردگی بسیار تأثیرگذارند.
تحقیقات زیادی در این زمینه نشان میدهد که مکملهای غذایی میتوانند باعث ارتقاء تأثیر داروهای ضدافسردگی باشند. در این میان روغنهای ماهی حاوی امگا۳ تأثیر بیشتری دارند. در گذشته، مصرف اسیدهای چرب حاوی امگا۳ را با بالا رفتن روحیه و کاهش علائم افسردهکننده مرتبط میدانستند.
یکی از قویترین یافتهها در این زمینه گویای آن است که روغن امگا۳ در ترکیب با داروهای ضدافسردگی در مقایسه با یک دارونما، تأثیری به مراتب بیشتر دارد. البته این مسئله که مکملها یا ویتامینها میتوانند باعث عملکرد و تأثیر بهتر داروهای ضدافسردگی شوند اصلا موضوع جدیدی نیست. یکسومِ بیمارانی که داروهای ضدافسردگی مصرف میکنند عکس العملی نسبی نسبت به تأثیرات آن دارند و مابقی تأثیر چندانی نمیبینند و همین مسئله محققان را بر آن داشت تا ترکیبی را به منظور افزایش کارایی آنها در بیماران خاص بسازند. چند سال قبل، پزشکان این مسئله را بررسی کرده و متوجه شدند برخی بیمارانی که داروهای ضدافسردگی مصرف میکنند و در کنارش دپلین هم میخورند –قرص غذایی که حاوی آی-متیل-فولیت مکمل است- خلق و خوی بهتری دارند. تا اینکه همین اواخر، طی تحقیقی مشخص شد مصرف اسیدهای چرب حاوی امگا۳ میتواند در کاهش اختلالات افسردهکننده خصوصا در بین افرادی که داروهای ضدافسردگی مصرف میکنند بسیار تأثیرگذار باشد.
ثابت کردن این مسئله که مصرف ویتامینها و مکملهای غذایی میتواند مؤثر باشد بسیار دشوار است. به همین دلیل، محققان افراد را تشویق میکنند که در وهلهی اول دربارهی مکملهایی که باید استفاده کنند با پزشکشان صحبت کنند، خصوصا اگر قرار است آنها را همراه با داروهای ضدافسردگی مصرف کنند.
منبع: medicaldaily
روشی برای اثربخشی بیشتر داروهای ضد افسردگی
مهرناز زاوه
تحقیقات جدید ثابت کرده که استفاده از مکملهای غذایی همراه با داروهای ضدافسردگی میتواند در کاهش افسردگی تأثیر بسزایی داشته باشد.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟