محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص خطر بیماری وبا در کشور گفت: خوشبختانه امسال هیچ موردی از این بیماری در کشور مشاهده نشده است.
وی در خصوص وظایف وزارت بهداشت در مواقع خطر عنوان کرد: آمادگی برای مقابله با بیماری و آگاه کردن عموم مردم از وظایف اصلی ما در این مواقع است.
گویا با بیان اینکه امسال احتمال شیوع وبا در کشور وجود دارد، افزود: هشدار سازمان بهداشت جهانی در خصوص همهگیری این بیماری، اطلاعات ریاضی و مدل سازیها نشان دهنده احتمال شیوع وبا در کشور است.
وی ادامه داد: بروز سیل در برخی نقاط کشور، کنترل وضعیت آب آشامیدنی و مواد غذایی از جمله عوامل انتقال این بیماری است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: از اوایل امسال گردهمایی دانشگاههای علوم پزشکی غرب کشور در اهواز برای پیشگیری از این بیماری و بیماریهای منتقله از آب و غذا برگزار شد.
وی با بیان اینکه دستورالعملهای لازم به سیستم آزمایشگاهی و بهداشت محیط برای پیشگیری از ابتلا به این بیماریها داده شد، گفت: بیماری وبا هر سال با شدت همهگیری متفاوت از طریق آب و مواد غذایی از جمله سبزیجات انتقال مییابد.
گویا تاکید کرد: وزارت بهداشت سلامت آب آشامیدنی را تضمین میکند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
63 مورد ابتلا به وبا در کشور
تکذیبیه: رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
موردی از طغیان بیماری وبا در کشور رخ نداده است / اقدامات پیشگیرانه را زودتر شروع کردهایم
دکتر گویا با تاکید بر این که تا به حال موردی از طغیان بیماری وبا در کشور رخ نداده است، گفت: اقدامات پیشگیرانه و کنترلی بهداشتی در مورد این بیماری زودتر شروع شده است.
دکتر محمدمهدی گویا در گفت و گوی اختصاصی ضمن اعلام این مطلب گفت: معمول این است که طغیانهای وبا در کشور هرچند سال یک بار شدت میگیرد و از آنجا که ما در چند ساله اخیر چنین طغیانی نداشتیم، وظیفه ایجاب میکند که با آمادگی بیشتری به این مساله بپردازیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با بیان این که هنوز زود است که منتظر طغیان وبا در کشور باشیم و تا کنون هیچ موردی از این بیماری در کشور رخ نداده است،گفت: آنچه که باعث شده نسبت به این بیماری توجه ویژه کنیم، بیشتر مربوط به کشورهای همسایه ما میشود.
دکتر گویا با یادآوری این موضوع که سال گذشته کشور عراق، یک همهگیری نسبتاً بزرگ وبا در اواخر تابستان داشته است، گفت: براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت وضعیت عراق باید با دقت دنبال و اقدامات کنترلی تشدید شود و این احتمال وجود دارد که در فصل بهار در آن کشور شاهد طغیان بیماری وبا باشیم.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان این که به دنبال همه گیری بیماری وبا در کشور عراق فعالیتهای پیشگیرانه خود را زودتر شروع کردهایم، گفت: اولین نشست ما با معاونهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی استان خوزستان قبل از وقوع سیل در استانهای غربی کشور برگزار شد.
وی افزود: در این نشست هماهنگیهای لازم برای تشدید اقدامات کنترلی در مورد سلامت آب آشامیدنی و همچنین مواد غذایی صورت گرفت و خوشبختانه بسیار تاثیرگذار بود و اتفاقی هم رخ نداد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریها همچنین از برگزاری نشست دیگری با دانشگاههای علوم پزشکی غرب و جنوب کشور در شهر اهواز خبر داد و گفت: در این نشست نیز مجدداً اهمیت موضوع مورد تاکید قرار گرفت و مقرر شد معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی و ستاد مرکزی معاونت بهداشت وزارت بهداشت کنترلهای خود را زودتر از سالهای قبل آغاز نمایند که همین کار هم صورت گرفت.
دکتر گویا افزود: همزمان، با مسئولین اداره کل آب و فاضلاب کشور نیز هماهنگی صورت گرفته تا کنترلها بر روی سلامت آب آشامیدنی به خصوص استانهای جنوب غربی کشور تشدید شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به موضوع آبیاری سبزیجات با فاضلاب گفت: خوشبختانه طی سالهای اخیر با هماهنگیهایی که با وزارتخانههای کشور و جهاد کشاورزی صورت گرفته، اقدامات مشترک و مراقبتی جهت جلوگیری از آبیاری سبزیجات با فاضلاب در کلیه استانهای کشور تشدید شده است .
دکتر گویا تصریح کرد: امسال نیز این اقدامات کنترلی با قوت بیشتری دنبال خواهد شد و مقرر شده است برخورد قانونی با متخلفینی که با این اقدام ، سلامت مردم کل کشور را در معرض تهدید قرار دهند صورت گیرد.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت همچنین خبر آلودگی توت فرنگی ها در استان گلستان و مراجعه و بستری شدن تعدادی از هموطنان به دلیل بیماری وبا را که اخیرا در فضای مجازی منتشر شده بود را به شدت تکذیب کرد و گفت: مردم اطمینان داشته باشند که هر گونه اطلاع رسانی در مورد این بیماری در کوتاهترین زمان ممکن از طریق مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت و از مردم عزیز انتظار می رود فقط اطلاعات خود را از این طریق کسب کنند.
منبع: وزارت بهداشت