در تهران برای تزریق هر کیسه خون به نوزادان 100 هزار تومان هزینه دریافت می کنند .برای تزریق خون به بزرگسالان هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان پول می گیرد؛ اما اگر خون بیمارجزو چند خون نادر و نایاب در کشور باشد، هزینه خرید این خون برای هر کیسه به ۵میلیون تومان هم می رسد.
در حالی با افزایش آمار اهدای خون در کشور مواجه هستیم که بررسی ها و شکایت های مردمی حاکی از این است که این خون های اهدایی در بیمارستان های کشور به قیمت های گزافی فروخته می شوند.
بر همین اساس سری به چند بیمارستان پایتخت زدیم تا راست و دروغ ماجرا را بررسی کنیم. در بازدیدهایی که انجام شد، مشخص شد که بیماران نیازمند به دریافت خون که دارای بیماری هایی چون سرطان خون، هموفیلی، بیماران کلیوی وتالاسمی هستند، برای دریافت خون هزینه های گزافی را متحمل می شوند. تحقیقات از ۱۰ بیمارستان تهران نشان داد، در صورتی که بیماران خاص دفترچه بیمه نداشته باشند، برای دریافت خون باید به بیمارستان های خصوصی مراجعه و هزینه هایی چون خرید خون، بستری شدن در بیمارستان و معالجه پزشک را به صورت جداگانه پرداخت کنند.
برای دریافت خون نادر باید ۵ میلیون تومان هزینه کنید
به عنوان مثال بیمارستانی در تهران برای تزریق هر کیسه خون به نوزادان ۱۰۰ هزار تومان هزینه دریافت می کند . برای تزریق خون به بزرگسالان هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان پول می گیرد؛ اما اگر خون بیمارجزو چند خون نادر و نایاب در کشور باشد، هزینه خرید این خون برای هر کیسه به ۵میلیون تومان هم می رسد. این در حالی است که در ایران ۱۳ نوع گروه خونی نادر کشف شده است.
هرچند که تزریق خون در بیمارستان های طرف قرار داد بیمه ها، با دفترچه رایگان می شود، با این وجود مگر چند نفر در ایران دفترچه بیمه دارند و می توانند از این خدمات به صورت رایگان استفاده کنند. آمارها حاکی از آن است که در ایران حدود ۴۰ میلیون نفر تحت پوشش خدمات بیمه ای هستند اما ۴۰ میلیون نفر باقیمانده باید برای دریافت خون هزینه های گزافی بپردازند. اما سوال اینجاست که چرا مردم خون را به صورت رایگان اهدا می کنند و بیمارستان ها آن را با قیمت های بالا به خود مردم می فروشند؟
ادعای سازمان انتقال خون در خصوص خون فروشی در بیمارستان ها
در همین خصوص موضوع را از مسئول طرح ملی خون های نادر ورئیس آزمایشگاه ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون ایران پیگیر شدیم. مصطفی مقدم ادعا کرد که فروش خون ارتباطی با سازمان انتقال خون ایران ندارد. اما در کل خون فروشی در بیمارستان ها براساس تعرفه انجام و توسط بیمه پرداخت می شود.
رئیس بخش سرطان بیمارستان امام خمینی نیز با تایید سخنان مقدم، درباره خون فروشی توضیح داد و گفت: « هرواحد خونی که در بیمارستان به بیماران تزریق می شود، در طی یک فرآیند علمی ( کراسماچ) می شود. یعنی تجزیه وآزمایش خون و تعیین سازگاری خون با بیمار می پردازد. این فرآیند حدود ۴۵ دقیقه زمان می برد با این وجود فقط هزینه ای که از بیمار دریافت می شود بین ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان است .
مهاجر، رئیس آزمایشگاه بیمارستان لاله، هرچند فروش خون در بیمارستان های پایتخت را دروغ دانست. اما در این باره گفت : « آماده سازی هر واحد خون برای سازمان انتقال خون ایران، ۶۰۰ هزار تومان هزینه دارد. این هزینه بابت فرآیند و آماده سازی و انتقال خون به بیمارستان هاست. با این وجود هزینه ای که بیماران نیازمند برای دریافت خون پرداخت می کنند بین ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان است. بنابراین مردم زیر بار پرداخت هزینه های گزاف نمی روند.
بر اساس این گزارش، هرچند آمار ضد و نقیضی درباره فروش خون در بیمارستان ها وجود دارد و برخی حتی خون فروشی را تکذیب کرده اند یا گفته اند که پرداخت هزینه هایی تا سقف ۳۰ هزار تومان برای هر واحد خون گزاف نیست، اما باید توجه داشت در حال حاضر ۴۰ میلیون ایرانی بدون داشتن بیمه مجبور به پرداخت هزینه های درمانی خود بوده و بسیاری از آنان همین ۳۰ هزار تومان را هم ندارند. بنابراین مسئولان باید ساز و کاری در پیش گیرند تا تزریق خون نیز به طور کامل رایگان یا اینکه با هزینه بسیار کمی انجام شود.
منبع: مهر
روانشناسی بسیار جالب و دقیق گروههای خونی!
سازمان انتقال خون تکذیب کرد:فروش خون صحت ندارد!
سخنگوی سازمان انتقال خون، سازمان متبوع خود را امانتدار خون های اهدایی معرفی کرد و گفت: «موضوع فروش خون توسط این سازمان به هیچ عنوان صحت ندارد.»
تعدادی از رسانهها طی روزهای اخیر، اخباری درمورد فروش خون در برخی بیمارستانهای تهران مطرح و تصریح کردند، که در این بیمارستانها برای تزریق هر کیسه خون به نوزادان یک میلیون ریال و به بزرگسالان بین شش تا هفت میلیون ریال پول دریافت میکنند، اما اگر خون بیمار جزء چند گروه خون نادر و نایاب در کشور باشد، هزینه خرید این خون برای هر کیسه به 50میلیون ریال هم میرسد.
بشیر حاجیبیگی سخنگوی سازمان انتقال خون با رد این ادعا اظهار داشت: «فروش خون به هیچ عنوان صحت ندارد و تکذیب میشود و باید گفت این موضوع برداشت نادرست یک خبرنگار و تلقی وی است.» وی خاطر نشان کرد: «انتشار فروش هر کیسه خون نادر به قیمت 50میلیون ریال در رسانهها، تشویش افکار عمومی و حرکتی نادرست است.»
حاجی بیگی ادامه داد: «درست است که هزینه تهیه، آماده سازی، نگهداری و ذخیره سازی و حمل ونقل یک کیسه خون نادر تا 50میلیون ریال بر دوش دولت و سازمان انتقال خون است، اما این خون تهیه شده بهصورت کاملا رایگان در اختیار بیماران نیازمند قرار میگیرد.»
مدیرکل روابط عمومی سازمان انتقال خون گفت: «حتی درصورت ارسال خون نادر به بسیاری از مراکز درمانی و پزشکی در نقاط مختلف کشور بهصورت زمینی یا هوایی، و در شرایط ویژه و اضطراری، هیچ هزینهای از سوی سازمان انتقال خون از بیماران گرفته نمیشود.» حاجیبیگی تصریح کرد: «اگر بیمارستانی هزینهای بابت تزریق خون میگیرد، هیچ ربطی به سازمان انتقال خون ندارد.»
وی تاکید کرد: «سازمان انتقال خون در توزیع خون به مراکز درمانی و بیمارستانها از هیچ کوششی دریغ نکرده و تمام نیازهای خونی و فرآوردههای خونی را تامین میکند.» سخنگوی سازمان انتقال خون تاکید کرد: «این سازمان بیشاز40سال است که تامین خون و فرآوردههای خونی بیمارستانها را به نحو احسن انجام داده و هیچگاه مقوله فروش خون در کار نبوده و سازمان انتقال خون همواره امانتدار خونهای اهدایی مردم است.»
منبع: سپیدآنلاین – ایرنا
لینک مرتبط: پنج درصد زنان ایرانی خون می دهند!
هر کیسه خون نادر ۵ میلیون تومان!