به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،دکترعلیرضا استقامتی روز چهارشنبه درحاشیه بیست و هفتمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی اظهار کرد: شایع ترین بیماری های غدد بعد از دیابت، بیماری های مربوط به غده تیروئید است و یکی از شایع ترین مشکلات تیروئیدی، گره های تیروئید هستند.
وی در مورد آمار ابتلا به گره های تیروئیدی گفت: در گذشته که از روش تصویربرداری سونوگرافی کمتر استفاده می شد و چندان معمول نبود، آمار ابتلا حدود چهار درصد جمعیت کل جهان بود اما امروزه با استفاده از سونوگرافی این آمار به بیش از 50 درصد رسیده است.
استقامتی اظهار کرد: سرطان تیروئید حدود چهار تا پنج درصد از گره های تیروئیدی را تشکیل می دهد و بسیاری از آنها گره های خوش خیم تیروئیدی هستند که با تشخیص زودهنگام می توان آنها را کنترل و درمان کرد.
وی با بیان اینکه بسیاری از این گره ها بدون علامت هستند و افراد به طور اتفاقی به وجود آن پی می برند، افزود: با اینکه درصد کمی از این گره ها به سرطان تیروئید تبدیل می شوند، لازم است افراد با مشاهده کوچکترین برجستگی در ناحیه گردن برای انجام بررسی های لازم به پزشکان مربوطه مراجعه کنند.
استقامتی گفت: از آنجایی که منطقه تیروئید به راحتی قابل مشاهده و بیماری های آن نیز به آسانی قابل تشخیص و درمان است، می توان با انجام سونوگرافی و نمونه برداری نوع بیماری و خوش خیم یا بدخیم بودن آن را تشخیص داد.
وی در مورد درمان سرطان تیروئید توضیح داد: اگر گره تیروئیدی خوش خیم باشد با درمان های دارویی برطرف می شود و اگر بدخیم باشد با جراحی می توان آن را درمان کرد.
استقامتی گفت: به طور کلی بیشتر سرطان های تیروئید، سیر آهسته و کندی دارند و با جراحی و مصرف ید درمان می شوند.
کم کاری یا پرکاری تیروئید نقشی در بروز سرطان تیروئید ندارد
عضو هیات علمی انجمن متخصصان داخلی در مورد کم کاری و پرکاری تیروئید و نقش احتمالی آنها در بروز سرطان تیروئید گفت: این مشکلات تیروئیدی نقش مستقیمی در بروز سرطان تیروئید ندارند و بررسی ها نشان می دهد که اغلب گره های تیروئید که سرطانی می شوند، کم کار یا پرکار نبوده اند.
جهش های ژنتیکی تحت تاثیر عوامل محیطی عامل بروز سرطان تیروئید
استقامتی اظهار کرد: جهش های ژنتیکی تحت تاثیر عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و رژیم نادرست غذایی از جمله عوامل بروز سرطان تیروئید به شمار می روند.
وی در مورد تاثیر پارازیت ها در بروز سرطان تیروئید نیز گفت: در این مورد هیچ نوع شواهد علمی و اثبات شده ای وجود ندارد بنابراین نمی توان در این خصوص اظهارنظر کرد، البته این به معنای نفی تاثیر آن نیست.
به گفته استقامتی، انجام این نوع مطالعات بسیار سخت است چراکه باید گروهی از افراد به صورت مداوم در معرض پارازیت ها قرار گیرند تا تاثیر آن مورد بررسی قرار گیرد که عملا نمی توان این کار را انجام داد.
وی افزود: بنابراین اثبات این مسائل بسیار دشوار است اما به نظر می آید که ژن ها تحت تاثیر این تشعشعات قرار خواهند گرفت و طبیعتا اشعه های یونیزان و امواج مضر در درازمدت تغییراتی ایجاد می کنند که البته این تاثیرات فقط شامل سرطان نیست و می تواند بیماری های دیگری نیز ایجاد کند.
استقامتی در مورد آمار مبتلایان به سرطان تیروئید در ایران گفت: آمار دقیق کشوری نداریم اما شواهد نشان می دهد که این بیماری رو به افزایش است؛ به طور کلی به دلیل افزایش آگاهی مردم نسبت به سلامتی خود و مراجعه بیشتر آنها برای معاینات دوره ای، شمار بیشتری از مبتلایان به سرطان شناسایی می شوند.
بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران از روز گذشته 14 اردیبهشت ماه تا 17 اردیبهشت ماه در مرکز همایش های رازی در حال برگزاری است.
منبع: سلامت نیوز