دومین نوزاد از سرطان خون با شیوه ای جدید نجات یافت!

jalalvand
یک شیوه ایمنی‌ درمانی که بوسیله شرکت فرانسوی سلکتیس ایجاد شده است، جان دومین نوزاد مبتلا به سرطان خون را نجات داده است.

هنگامی سال گذشته نخستین نوزاد به نام لیلا ریچاردز با این درمان انقلابی توانست بر سرطان خون یا لوسمی‌اش غلبه کند، این موفقیت به عناوین اخبار در جهان راه یافت.

اکنون سرطان خون نوزادی نامبردنشده پس از درمان مشابه در بیمارستان گریت اورموند استریت در لندن به طور موفقیت‌آمیزی فروکش کرده است.

شرکت فرانسوی زیست‌فناروی سلتیکس که این درمان با «سلول‌های ایمنی طراحی‌شده» را ایجاد کرده است، روز جمعه ۶ مه اعلام کرد سرطان دومین نوزاد دچار لوسمی مهاجم شش ماه پس از دریافت این درمان در لندن در حالت فروکش‌یافته باقی مانده است.

جزئیات این دومین مورد روز جمعه در اجلاس سالانه انجمن ژن و سلول درمانی آمریکا در شهر واشنگتن اعلام شد.

این درمان تزریقی جدید به نام UCART 19 با افزودن ژن‌های جدید به سلول‌های ایمنی به نام سلول T که باعث مسلح شدن آن‌ها بر ضد سلول‌های سرطان خون می‌شود، عمل می‌کند.

کارشناسان می‌گویند هنوز زمان بیشتری لازم است تا معلوم شود آیا این شیوه درمانی سرطان این نوزادان را علاج کرده یا صرفا باعث آهسته‌شدن پیشرفت آن شده است.

اما این حقیقت که لیلا ۱۱ ماه پس از تزریق سلول‌ها در وضعیت خوبی به سر می‌برد و درمان دومین نوزاد هم موفق بوده است، دلگرم‌کننده است.

آندره چولیکا، مدیر ارشد سلکتیس گفت: «این موارد هنوز شاهد آماری شمرده نمی‌شوند، اما اکنون ما دو مورد موفق استفاده از این دارو را داریم.»

دومین نوزاد در چهار هفتگی مبتلا به سرطان خون تشخیص داده شد و در ماه دسامبر گذشته در ۱۶ ماهگی پس‌ازاینکه به سایر درمان‌ها پاسخ نداد، با 19 UCART درمان شد.

شرکت‌ها داروسازی دیگر مانند نوارتریس، جونو تراپوتیکز و کایت فارما نیز سلول‌های ایمنی T استخراج‌شده از بدن خود بیمار را که سپس تغییر ژنتیکی داده شده‌اند، آزمایش کرده‌اند.

اما رویکرد سلکتیس این است که از سلول‌های به‌دست‌آمده از یک دهنده سالم استفاده می‌کند که به صورت به یک منبع «آماده مصرف» برای استفاده در بیماران متعدد درمی‌آید. این شرکت زیست‌فناوری معتقد است که این روشش نسبت به ایجاد درمان‌های ژنی اختصاصی بیمار منفرد سریع‌تر و ارزان‌قیمت‌تر است.

کارآزمایی‌های بالینی با UCART 19 قرار است که امسال شروع شود.

منبع: سپید آنلاین- دیلی میرور

لینک مرتبط: جنینی که سه پدر و مادر واقعی دارد؟!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ