در این مطالعه، ۲۴۰۰ بیمار مبتلا به سرطان مجرای صفراوی و یک گروه شاهد با بیش از ۴۷۰۰ فرد سالم شرکت کردند. حدود ۲۵ درصد از بیماران دارای این سرطان و ۴۵ درصد از گروه شاهد آسپیرین مصرف میکردند.
بر اساس این پژوهش که در ژورنال هپاتولوژی منتشر شد، در مجموع کسانی که آسپیرین استفاده میکردند نسبت به افرادی که آسپیرین مصرف نمیکردند، سه برابر کمتر به سرطان مجرای صفراوی مبتلا شدند.
التهاب مزمن مداوم یکی از اصلیترین عوامل ایجادکننده سرطان مجاری صفراوی است و تمام عوامل خطر شناختهشده برای این سرطان با تحریک التهاب مزمن در مجاری موجب افزایش خطر بروز سرطان مجرای صفراوی میشوند.
آسپیرین یک داروی ضدالتهاب است و به احتمال زیاد با کاهش التهاب، خطر ابتلا به این سرطان را پایین میآورد. مطالعات پیشین آشکار کردند که آسپیرین مسیرهای زیستی دیگری را نیز که سبب تحریک ایجاد سرطان میشوند، مسدود میکند.
مجاری صفراوی، مایع صفرا را از کبد به روده کوچک میرسانند و به هضم چربیهای غذا کمک میکند. سرطان مجرای صفراوی بیماری نادری است که بر طبق آمار انجمن سرطان آمریکا سالانه کمتر از سه هزار نفر در آمریکا به آن مبتلا میشوند.
این یافتهها حاکی از لزوم انجام تحقیقات بیشتر برای تضمین تاثیر آسپیرین در پیشگیری از این سرطان هستند. گامهای بعدی باید شامل مطالعات مبتنی بر جمعیت برای بررسی جوامع درخطر ابتلا به سرطان مجرای صفراوی و همچنین انجام کارآزماییهای بالینی در این جوامع باشند.
منبع: سپید آنلاین
لینک مرتبط: کاهش ناگهانی وزن، خطر بروز سنگ صفرا را افزایش می دهد
پرهیز غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به سنگ کیسه صفرا