مهم‌ترین علل افزایش تعریق!

faateme1366
تعریق واکنش خوبی برای متعادل کردن دمای داخلی بدن است. طبیعتا در تابستان نیز با افزایش دما تعریق افزایش می‌یابد، اما اینکه فردی به‌طور ناگهانی دچار افزایش تعریق شود، ممکن است نشانه‌ای از وجود بیماری داخلی در بدن باشد.

یکی از علل تعریق زیاد در خانم‌ها مربوط به دوران یائسگی است که با گرگرفتگی همراه می‌شود. این حالت کمتر در یک خانم 65 ساله دیده می‌شود بنابراین باید دنبال علل دیگر تعریق خانم مرادی بود. بیماری‌هایی مانند پرکاری تیرویید، بیماری‌های عفونی، ابتلا به دیابت، بیماری‌هایی که باعث ضعف قوای جسمانی می‌شوند و مهم‌تر از همه افزایش وزن از عواملی هستند که باعث افزایش تعریق می‌شوند.

     اگر فرض را بر این بگذاریم که این بیمار همه آزمایش‌ها را انجام داده‌اند و مشکلی هم وجود ندارد، علت اصلی افزایش تعریق را می‌توان در افزایش وزنی دانست که اغلب در افراد سالمند به دلیل کم‌تحرکی ممکن است دیده شود. افرادی که اضافه وزن دارند، هنگام فعالیت انرژی بیشتری صرف می‌کنند و طبیعتا بیشتر هم عرق می‌کنند. اگر افزایش وزن وجود دارد باید هم ورزش کنند و هم به متخصص تغذیه مراجعه کنند. چنین افرادی باید کمتر در هوای گرم از خانه خارج شوند، از مصرف سیگار و الکل خودداری کنند، غذای تند نخورند و حداقل روزانه یکبار استحمام کنند. شستشوی بدن با آب و صابون ملایم باعث باز شدن مجاری عرق و پاک شدن پوست از باکتری می‌شود. توصیه می‌کنم حتما ورزش روزانه را شروع کنید.

دکتر ایرج خسرونیا

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی

منبع: هفته نامه سلامت

ضدعرق های طبیعی با تاثیر باورنکردنی!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ