زنجبیل: زنجبیل یک گیاه دارویی، خوراکی و ادویه ای است. اکثر کارشناسان تغذیه پیشنهاد میکنند که برای تسکین حالت تهوع میتوان از این گیاه استفاده کرد. علاوه بر این، در محیط آزمایشگاهی محققان ترکیباتی را در زنجبیل کشف کرده اند که میتوانند درد حاصل از تورم را تسکین دهند. در مورد تاثیر زنجبیل روی درد مفصل نیز تحقیقاتی انجام گرفته است، اما تاکنون در هیچ تحقیقی به تاثیر منظم و دائم زنجبیل روشی درد مفصل اشاره نشده است. این نکته را باید گفت که گنجاندن زنجبیل در رژیم غذایی یا مصرف قرص زنجبیل عوارض جانبی نیز دارد، اما این عوارض بسیار محدود و ناچیز است.
قهوه: بعضی از تحقیقات نشان داده اند که حتی مصرف بسیار کم قهوه (مصرف ۱۰۰ میلی گرم قهوه یا خوردن یک فنجان قهوه) میتواند باعث کاهش احساس درد در حین انجام وظایف خسته کننده و دردناک شود. قهوه یکی از مرسوم ترین طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی -های غذایی کافئین است، اما کافئین را میتوان در دیگر محصولات غذایی مانند چای و شکلات نیز یافت. اگرچه کافئین باعث تسکین درد مزمن میشود، اما در مورد میزان مصرف کافئین باید با پزشک خود صحبت کنید.
روغن زیتون: در سالهای اخیر محققان به مزایای ضدالتهابی روغن زیتون علاقه بسیاری نشان داده اند، چون افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی را اتخاذ کرده اند ظاهرا کمتر دچار مشکلات سلامت مرتبط با التهاب مانند بیماری دژنراتیو مفصل یا دیابت شده اند. در حقیقت، روغن زیتون فوق بکر حاوی ترکیباتی شبیه به ایبوپروفن است که میتواند به تسکین درد کمک کند، بنابراین، زمانی که به درد مزمن مبتلا شده اید میتوانید از روغن زیتون در غذاها و سالادهای خود استفاده کنید.
ماهی سالمون: ماهی سالمون یکی از ماهی هایی است که در نقاط عمیق دریا یافت میشود و سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. ماهی سالمون ارزش غذایی فراوانی دارد و نه تنها در کاهش التهاب موثر است، بلکه مزایای سلامت دیگری نیز دارد. در مورد تاثیر ماهی سالمون در کاهش درد باید گفت که بر اساس نتایج تحقیقات بالینی ماهی سالمون باعث کاهش التهاب درد مفاصل میشود و میتواند از فرد در مقابل درد حاصل از آرتروز محافظت کند.
زردچوبه: کورکومین جزو فعال زردچوبه و یک آنتی اکسیدان قوی است. ظاهرا زردچوبه از خواص ضدالتهابی برخوردار است و تحقیقات نشان داده اند که استفاده از زردچوبه یک روش محتمل برای تسکین درد مزمن بیماری آرتریت روماتوئید است. در بازار امروزی زردچوبه را میتوان به شکل کپسول نیز یافت. علاوه بر این، افراد مبتلا به درد مزمن میتوانند به غذاهای خود زردچوبه را بیفزایند
انگور قرمز: انگور قرمز حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام رسوراترول است که مزایای ضدالتهابی دارد. در خوراکی هایی همچون میوههای توت مانند و بادام زمینی نیز میتوان این ترکیب شیمیایی را یافت. تحقیقات انجام گرفته در محیطهای آزمایشگاهی نشان داده اند که رسوراترول باعث متوقف ساختن سلول هایی میشود که در افزایش درد موثر هستند. درنتیجه میتوان گفت که این ترکیب شیمیایی برای مقابله با درد موثر است. علاوه بر این، تحقیقات اخیر نشان داده اند که با ترکیب کردن رسوراترول و زردچوبه و مصرف این ترکیب میتوان توانایی بدن را در مقابله با التهاب افزایش داد، بنابراین، توصیه میشود که در رژیم غذایی خود غذاهای حاوی رسوراترول را بگنجانید.
آویشن: آویشن گیاهی است که برگهای کوچک و خوشبویی دارد و از آن میتوان به عنوان طعم دهنده در بسیاری از غذاها استفاده کرد. تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات موجود در آویشن میتوانند احتمال درد را کاهش دهند، هرچند محققان این تحقیق ها نمیدانند که این گیاه چگونه باعث تسکین درد میشود. در تحقیقاتی که روی موشهای آزمایشگاهی انجام گرفته است محققان دریافته اند که آویشن به عنوان یک داروی ضدالتهابی برای موشهای دارای درد مزمن عمل کرده است. اگرچه در مورد تاثیر آویشن روی درد مزمن همچنان تحقیقاتی در حال انجام است، اما به افراد مبتلابه درد مزمن توصیه میشود که از آویشن به عنوان طعم دهنده در خورشت ها، سس ها و دیگر غذاهای خود استفاده کنند.
نعناع: اسانس موجود در گیاه نعناع یا چای نعنا میتواند به عنوان یک داروی ضدنفخ و داروی شل کننده عضلات عمل کند. به عبارت دیگر، با خوردن نعناع میتوان درد حاصل از نفخ و همچنین درد حاصل از گرفتگی عضلات را تسکین داد.
گیلاس ترش: تحقیقات نشان داده است که خوردن گیلاس ترش میتواند در درمان نقرس مفید باشد. بیماری نقرس یک شکل دردناک از بیماری آرتروز است که مفصلهای فرد مبتلابه آن ورم میکنند و قرمز میشوند و دلیل این التهاب و قرمز شدن افزایش تدریجی اوریک اسید در خون است. علاوه بر این، خوردن گیلاس ترش برای ورزشکارها مفید است. در یکی از تحقیقات انجام گرفته محققان دریافتند که خوردن عصاره گیلاس ترش باعث تسکین درد عضله ورزشکاران میشود.
پرتقال: همان طور که میدانید پرتقال سرشار از ویتامین C است. علاوه بر این، پرتقال ها حاوی آنتی اکسیدانی به نام بتاکریپتوزانتین هستند که بر اساس نتایج تحقیقاتی باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای التهابی مانند آرتریت روماتوئید میشود، بنابراین، خوردن پرتقال در عدم ابتلا به بیماریهای التهابی و تسکین درد ناشی از آنها موثر است.
منبع: روزنامه آرمان