مجید رضازاده در حاشیه نشست بررسی چشمانداز جدید حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در جمع خبرنگاران، گفت: در حال حاضر هیچ کودک بیسرپرستی در کشور وجود ندارد که پشت نوبت دریافت خدمات سازمان بهزیستی باشد.
وی همچنین از افزایش مشارکت مردمی در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی خبر داد و گفت: تصمیم داریم مشارکت مردم را در کاهش آسیبها با ورود به محلات افزایش دهیم به طوری که قصد داریم مشکلات محلی را احصاء کرده و با ورود مددکاران این مسائل را ساماندهی کنیم.
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: با کمک دولت و سایر نهادهای جامعه میتوان مسائل و مشکلات را برطرف کرده و افراد را به سطحی از توانمندی رساند که قدرت مقابله با آسیبها را داشته باشند.
رضازاده در ادامه از طراحی سامانه رصد آسیبهای اجتماعی خبر داد و گفت: امسال سامانه رصد آسیبهای اجتماعی در سراسر کشور مستقر خواهد شد. این سامانه دو سال کار مطالعاتی را به دنبال داشت و به زودی از دبیرخانه آن رونمایی خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر بر آسیبهایی چون طلاق و اعتیاد تمرکز کرده و برای آنها برنامهریزی کردهایم.
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: تاکنون هیچ مطالعه مستندی در خصوص میزان رشد آسیبهای اجتماعی در کشور انجام نشده است این در حالی است که باید برای مشخص کردن میزان رشد آسیبها در کشور میان مشکل اجتماعی و آسیب اجتماعی تفاوت قائل شد.
رضازاده تصریح کرد: برای مثال طلاق را آسیب اجتماعی نمیدانیم بلکه طلاق یک مشکل اجتماعی است که میتواند منجر به آسیبهای اجتماعی همچون افزایش تعداد کودکان طلاق و یا افزایش روابط فرا ازدواجی در کشور شود.
وی عنوان کرد: آمار ۹ ماهه اخیر نشان میدهد که رشد طلاق در کشور متوقف شده است.
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در خصوص اعتیاد گفت: در حوزه اعتیاد پیمایش ملی خانوار را در سطح کشوری و بسیار گسترده انجام دادیم این در حالی است که برای اندازهگیری میزان رشد این آسیب در کشور نمیتوان با رصد تعداد ورودیها به مراکز بهزیستی نتیجهگیری کنیم.
رضازاده ادامه داد: چنانچه مراکز ما جذاب باشند مراجعه به آنها بیشتر خواهد شد این در حالی است که اگر همواره برای کاهش آسیب در حوزه اعتیاد بگیر و بندد و اجبار را در دستور کار قرار دهیم، مشتری مراکز کاهش آسیب در کشور کم خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۵۰ تیم سیار در حوزه مبارزه با اعتیاد در سازمان بهزیستی کشور وجود دارد که در واقع آنها مددیارانی هستند که در این حوزه دوره دانشگاهی ندیدهاند بلکه بهبودیافتگانیاند که به پاتوقها مراجعه کرده و اعتماد معتادان را در جهت ارائه خدمت به خود جلب میکنند.
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ضمن بیان آنکه سال گذشته از ۴۲۰۰ مورد خودکشی توسط اورژانس اجتماعی پیشگیری شده است، در خصوص خط مشاوره ۱۴۸۰، اظهار کرد: عمده تماسگیرندگان با خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ زنان هستند به طوریکه بر اساس آخرین آمارها در ۹ ماهه اخیر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تماسگیرنده با این خط تلفنی داشتهایم.
رضازاده در خصوص خط مشاوره اعتیاد (۹۶۲۸) نیز اظهار کرد: با این خط نیز ۴۰۰ هزار تماس در خصوص مشکلات خانوادگی ناشی از اعتیاد صورت گرفته است.
وی در خصوص مشکلات خانوادگی، افزود: ۱۰ سال پیش خط مشاوره ۱۴۸۰ به ما نشان میداد که مسائل زناشویی خانوادهها دچار اختلال شده و اگر امروز دچار آسیبهایی همچون تبعات طلاق در کشور هستیم به علت آن است که در گذشته به اطلاعات موثق سامانهای چون ۱۴۸۰ اعتماد نکردیم به همین دلیل نیاز است برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی از ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را به عمل آوریم.
منبع: شفا آنلاین
لینک مرتبط: روزانه ۵۰۰ زوج در کشور طلاق می گیرند