به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، این مناسبت برای اولین بار در اول ژوئن سال 2001 میلادی توسط سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد جشن گرفته شد و هرساله تعداد کشورهایی که این مناسبت را جشن می گیرند و برای آن برنامه های مختلف دارند، افزایش می یابد. این مناسبت با هدف افزایش آگاهی در مورد اهمیت شیر و محصولات لبنی سالم و تمرکز بر تولید این محصولات، با صرفه اقتصادی، توسط تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برگزار می شود.
*** اهمیت شیر
شیر منبع غنی کلسیم، منیزیم، روی، فسفر، ید، آهن، پتاسیم، فولات، ویتامین A، D، B12، پروتئین و چربی سالم است. محققان بر این باورند که مصرف سه وعده شیر یا ماست در روز، تمام نیاز کلسیم بدن را تامین می کند.
اسیدهای آمینه ضروری و چربی های غیر اشباع در شیر، سبب افزایش انرژی و احساس سرزندگی می شوند. برخی از فواید شیر عبارتند از :
–مانع از بروز پوکی استخوان می شود
–مانع از پوسیدگی دندان ها می شود
–به افزایش حجم ماهیچه ها کمک می کند
–قادر به درمان اختلال خواب است
–سبب شفافیت پوست می شود
–سبب آبرسانی به بدن می شود
–به افزیش حافظه کمک می کند
–درکاهش احتمال بروز زوال عقل نقش دارد
–به کاهش وزن کمک می کند
–به رشد و سلامت مو کمک می کند
–احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
–سبب کاهش استرس می شود
مطالعات نشان می دهد که شیر ارگانیک یا شیر تولید شده از دام هایی که از علوفه ارگانیک تغذیه می کنند سبب تامین مواد مورد نیاز بدن می شود. شیر صنعتی حاوی آنتی بیوتیک و انواع هورمون های ناسالم است.
مصرف سه لیوان شیر یا ماست کم چرب در روز، توسط کارشناسان تغذیه توصیه شده است. چنانچه شیر سبب سوء هاضمه شود، شیرهای بدون لاکتوز توصیه می شود.
بهترین زمان مصرف شیر، قبل از خواب است؛ چراکه علاوه بر جذب کلسیم لازم و استخوان سازی در بدن، سبب افزایش آرامش می شود.
منبع: سلامت نیوز
هشدار جدی وزیر بهداشت درباره عواقب عدم مصرف شیر